Ειδικός στη γλώσσα του σώματος αποκάλυψε τα «κόλπα» του Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντηση με τον Πούτιν

Επιμέλεια: Newsroom
Ειδικός στη γλώσσα του σώματος αποκάλυψε τα «κόλπα» του Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντηση με τον Πούτιν
Ένας καθηγητής και ειδικός στην επικοινωνία και τη γλώσσα του σώματος αποκάλυψε τί έδειξαν οι κινήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Υπεγράφη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Κιμ Γιονγκ Ουν στρατηγική συμφωνία που προβλέπει «την αμοιβαία παροχή βοήθειας στην περίπτωση επιθετικής ενέργειας σε βάρος οποιουδήποτε εκ των δύο μελών της», όπως μετέδωσε το πρακτορείο το Tass, με τις σχέσεις Ρωσίας - Βόρειας Κορέας να δυναμώνουν, υπό το βλέμμα της Δύσης.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας διαβεβαίωσε τη Ρωσία για την «πλήρη υποστήριξή» του και για την «αλληλεγγύη» του στη σύγκρουσή της με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι συνομιλίες τετ-α-τετ μεταξύ των δύο ανδρών διήρκεσαν περίπου δύο ώρες και είχαν προηγηθεί διευρυμένες διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, πίσω από τον καπνό και εικόνα μιας ψεύτικής επίδειξης φιλίας υπήρχε ένας αγώνας για την κυριαρχία μεταξύ των δύο ανδρών, σύμφωνα με έναν ειδικό στη γλώσσα του σώματος.

Ο καθηγητής Erik Bucy δήλωσε στην εφημερίδα The Sun ότι ο Κιμ με τις κινήσεις του «απαίτησε υπακοή» από τον Ρώσο ηγέτη - ο οποίος από την πρώτη στιγμή ένιωθε «απίστευτα αμήχανα», καθώς προσπαθεί εδώ και καιρό να διατηρήσει μια εικόνα ενός ισχυρού άνδρα που κανένας δεν τον φοβίζει.

Ένα βίντεο μετά την άφιξη του Πόυτιν στην Πιονγκγιάνγκ κατέγραψε τη στιγμή που οι δύο ηγέτες προσπαθούν απεγνωσμένα να σπρώξουν ο ένας τον άλλον σε ένα αυτοκίνητο.

1

Ο καθηγητής Bucy είπε: «Αυτό που μοιάζει με ένα φιλικό καλωσόρισμα είναι πραγματικά μια μεγάλη μάχη καθορισμού της κυριαρχίας ανάμεσα σε δύο ισχυρούς άνδρες. Καθώς οι δύο ηγέτες πλησιάζουν τη λιμουζίνα, ο Πούτιν προσπαθεί να ενεργήσει ως φιλόξενος οικοδεσπότης και να καθοδηγήσει τον Jong-un στη δική του λιμουζίνα, αλλά ο Βορειοκορεάτης αξιοποιεί τη στιγμή και κρατώντας το χέρι του τεντωμένο, επιμένοντας μη λεκτικά να οδηγήσει τον Πούτιν στο το πίσω κάθισμα».

Ο Μπούσι, ο οποίος εργάζεται στη Στρατηγική Επικοινωνία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, είπε ότι η επιμονή του Κιμ «ενίσχυσε το καθεστώς του Πούτιν ως πελάτη και του Γιονγκ-ουν ως οικοδεσπότη και προμηθευτή».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η ανατριχιαστική στιγμή προκαλεί την κοινωνική ιεραρχία ενός ζευγαριού σε ένα ραντεβού, όπου ο κυρίαρχος σύντροφος επιδεικνύει ιπποτισμό ανοίγοντας την πόρτα για τον άλλον, ο οποίος αποδέχεται το ρόλο του».

1

Ο καθηγητής Μπούσι τόνισε επίσης ότι η αρχική χειραψία που μοιράστηκαν ο Κιμ και ο Πούτιν μετά την αποβίβαση του Ρώσου προέδρου από το αεροπλάνο ήταν «υπερβολικά φιλική». Και πρόσθεσε: «Ο Πούτιν απλώνει πρώτα το χέρι του για μια σωστή χειραψία, αλλά ο Jong-un τον τραβάει για μια «αγκαλιά για τον αδερφό» για να δημιουργήσει προσωπική οικειότητα με τον σύντροφό του».

1