Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ
Οι ερμηνείες του άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στην κινηματογραφική βιομηχανία, κερδίζοντας τη φήμη ενός από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλιγουντ Ντόναλντ Σάδερλαντ, η καριέρα του οποίου εκτεινόταν από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 2020, πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Ο Σάδερλαντ εμφανίστηκε στη σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του 1960, καθιερώνοντας γρήγορα τον εαυτό του ως έναν ευέλικτο και συναρπαστικό ηθοποιό. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές κλασικές ταινίες της δεκαετίας του '70, όπως τα «Klute», «MASH», «Don't Look Now» και «Animal House». Οι ερμηνείες του άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στην κινηματογραφική βιομηχανία, κερδίζοντας τη φήμη ενός από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Παρά το γεγονός ότι δεν έλαβε ποτέ υποψηφιότητα για Όσκαρ, η συμβολή του Σάδερλαντ στον κινηματογράφο αναγνωρίστηκε το 2017, όταν του απονεμήθηκε τιμητικό αγαλματίδιο από την Ακαδημία. Η καριέρα του, που σημαδεύτηκε τόσο από κριτική όσο και από εμπορική επιτυχία, ανέδειξε την ικανότητά του να προσδίδει βάθος και αποχρώσεις σε ένα ευρύ φάσμα ρόλων.

Ο γεννημένος στον Καναδά ηθοποιός ήταν επίσης γνωστός ως ο πατέρας του βραβευμένου με Emmy ηθοποιού του «24» Kiefer Sutherland.