Φωτιά στην Ηλεία: Σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά στο σπίτι του Τζόρτζεβιτς

Επιμέλεια: Newsroom
Φωτιά στην Ηλεία: Σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά στο σπίτι του Τζόρτζεβιτς
Σημαντικές ζημιές υπέστη το σπίτι του Πρέντρακ Τζόρτζεβιτς στα Χανάκια από τη φωτιά που «δοκιμάζει» από το πρωί την Ηλεία

Δραματικές είναι οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα, καθώς η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου σε αρκετές περιοχές, πλέον ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το μέτωπο της Αχαΐας, με τη φωτιά να έχει περάσει στην Ηλεία, όπου και εκκενώνονται χωριά, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου του Πύργου χωρίς τις αισθήσεις του, όπου λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Λόγω της πυρκαγιάς έχει κλείσει η εθνική οδός Πύργου - Πατρών. Στα θετικά, η επαναλειτουργία του 112 που για περίπου μία ώρα είχε αντιμετωπίσει προβλήματα λειτουργίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το patrisnews, σοβαρές ζημιές υπέστη το σπίτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, στα Χανάκια, τόπο καταγωγής της συζύγου του. Οι φλόγες από το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από το Αλποχώρι, μπήκαν μέσα στο οικόπεδο που βρίσκεται η οικία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και νυν μάνατζερ του Φώτη Ιωαννίδη, προκαλώντας φθορές εντός και εκτός του σπιτιού.

;

1

Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Οι 64 φωτιές από το πρωί

Σε όλη τη χώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 64 πυρκαγιές, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. Η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό και οι πιο δύσκολες πυρκαγιές, αυτή τη στιγμή είναι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αργολίδα. Σε εξέλιξη είναι και οι φωτιές σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά.