Δύσκολη νύχτα σε αρκετά μέτωπα: Πέρασε στην Ηλεία η μεγάλη φωτιά της Αχαΐας, στο νοσοκομείο πυροσβέστης που μετείχε στην κατάσβεση

Επιμέλεια: Newsroom
Δύσκολη νύχτα σε αρκετά μέτωπα: Πέρασε στην Ηλεία η μεγάλη φωτιά της Αχαΐας, στο νοσοκομείο πυροσβέστης που μετείχε στην κατάσβεση
Δύσκολη η σημερινή ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Αλποχώρι Ηλείας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απειλώντας χωριά.

Γενικά, το κύριο μέτωπο όπου επικεντρώνονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι αυτό στην Ηλεία και κυρίως στην Πηνεία, όπου έχουν εκκενωθεί 7 κοινότητες και οικισμοί προληπτικά με τους πολίτες να οδηγούνται προς Αμαλιάδα και Πύργο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η φωτιά της Αχαΐας πέρασε στην Ηλεία και δημιούργησε ένα μέτωπο πάνω από 10 χιλιόμετρα, όμως υπογράμμισε πως η εικόνα στις περισσότερες πυρκαγιές είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες.

Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν όσοι από τους κατοίκους των περιοχών που απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Συγκεκριμένα με απόφαση του δημάρχου Πύργου, Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.

Στην ενημέρωση που έκανε στις 9 το βράδυ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, επισήμανε ότι το μέτωπο από το Μαστραντώνη Αχαϊας που επεκτάθηκε στην Ηλεία έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και είναι το πιο επικίνδυνο.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου πυροσβέστης που μετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, ο πυροσβέστης εκτέθηκε στις φλόγες και οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Δέχθηκε από τους γιατρούς τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε χωρίς να χρήζει νοσηλείας.

1

Θυμίζουμε ότι εφιαλτικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου σπίτια και εγκαταστάσεις στο Χωρέμη έχουν υποστεί ζημιές, ενώ μέσα στα σπίτια στο Κρανίδι έφτασε η φωτιά. Τώρα εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή από το φόβο αναζωπυρώσεων.