Ο λόγος που οι γυναίκες απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν την «ταχύτερη νεροτσουλήθρα της Ευρώπης» (vid)

Ο λόγος που οι γυναίκες απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν την «ταχύτερη νεροτσουλήθρα της Ευρώπης» (vid)
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο δημοσίευσε η πρωταθλήτρια καταδύσεων Rhiannan Iffland.

Ένα βίντεο με την Αυστραλή πρωταθλήτρια καταδύσεων Rhiannan Iffland να χρησιμοποιεί μια νεροτσουλήθρα από την οποία απαγορεύεται η είσοδος στις γυναίκες έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια και τους περιορισμούς λόγω φύλου.

Η 32χρονη αθλήτρια επισκέφθηκε πρόσφατα το φημισμένο πάρκο περιπέτειας Area 47 της Αυστρίας, γνωστό για τη σειρά ακραίων δραστηριοτήτων του, όπως bungee jumping. Μεταξύ των αξιοθέατων του είναι η «ταχύτερη νεροτσουλήθρα της Ευρώπης». Ωστόσο, μια πινακίδα στην τσουλήθρα προειδοποιεί ρητά τις γυναίκες να μην τη χρησιμοποιήσουν.

Παρά την ξεκάθαρη προειδοποίηση, μια πινακίδα που απεικονίζει μια γυναίκα μέσα σε έναν κόκκινο κύκλο, φάνηκε να αγνοεί την απαγόρευση μόνο για γυναίκες. Μοιράστηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τη δείχνει να ετοιμάζεται να κατέβει στην τσουλήθρα.

Ο περιορισμός στις γυναίκες που χρησιμοποιούν την τσουλήθρα υψηλής ταχύτητας προέρχεται από αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς που έχουν υποστεί γυναίκες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το νερό υψηλής πίεσης μπορεί να προκαλέσει σημαντικούς τραυματισμούς στο γυναικείο σώμα και να οδηγήσει σε μολύνσεις.

Η Iffland απάντησε στα σχόλια που δέχτηκε από τους χρήστες του διαδικτύου, δηλώνοντας: «Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να κοροϊδέψω τους κανονισμούς ασφαλείας αυτής της νεροτσουλήθρας. Η ασφάλεια ενός ατόμου είναι υψίστης σημασίας».

Το περιστατικό προκάλεσε μια ευρύτερη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ ορισμένοι υπερασπίστηκαν την Iffland, υποστηρίζοντας ότι η πινακίδα ήταν «σεξιστική», άλλοι τόνισαν τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια που αφορούν ειδικά τις γυναίκες.

Καθώς η συζήτηση συνεχίζεται, χρησιμεύει ως υπενθύμιση για τη σημασία της τήρησης των κανονισμών ασφαλείας, ιδίως σε ακραία αθλήματα και δραστηριότητες.