Ομολόγησε ο δολοφόνος του βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού: Αιτία της δολοφονίας η θερμοκρασία του air condition (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ομολόγησε ο δολοφόνος του βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού: Αιτία της δολοφονίας η θερμοκρασία του air condition (vid)
Ο δράστης κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς το 2011 είχε σκοτώσει ένα παιδί 2 ετών και τον πατέρα του στην Καλαμάτα και είχε φάει δις ισόβια.

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας έφτασαν οι Αρχές, μετά την έρευνα που διεξήγσγαγν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/6), όταν και συνέβη η θανατηφόρα συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού .

Ο καθ' ομολογία δράστης ήταν στη φυλακής, καθώς το 2011 είχε σκοτώσει έναν πατέρα με το παιδί του στην Καλαμάτα.

Ο κρατούμενος που έπεσε νεκρός στην άγρια συμπλοκή ήταν 35 ετών. Είχε καταδικαστεί για δύο δολοφονίες, ενός επιχειρηματία στη Δυτική Αττική το 2017 και μιας ηλικιωμένης κατά τη διάρκεια ληστείας έναν χρόνο αργότερα. Μάλιστα, το 2018 είχε καταφέρει να αποδράσει πριν επιβιβαστεί σε πλοίο το οποίο θα τον μετέφερε στην Κρήτη.

Ο βαρυποινίτης τσακώθηκε για τη θερμοκρασία του κλιματισμού και πάνω στην συμπλοκή σκότωσε τον 35χρονο και τραυμάτισε άλλον έναν.

Το ιστορικό της συμπλοκής

Η συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ κρατουμένων στην 4η πτέρυγα, στην οποία κρατούνται βαρυποινίτες, καταδικασμένοι για ανθρωποκτονίες.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, νεκρός είναι ένας 35χρονος κρατούμενος από την Αλβανία, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρεται ένας 45χρονος κρατούμενος από το Κόσοβο.

Οι δύο ομάδες κρατουμένων χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο κρατούμενος ηλικίας 35 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταδικαστεί για δύο ανθρωποκτονίες.

Στη συμπλοκή τραυματίστηκε ακόμη ένας κρατούμενος ο οποίος μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό φέροντας τραύματα στην πλάτη.