Δερματολόγος προειδοποιεί για τους κινδύνους των ληγμένων αντηλιακών

Επιμέλεια: Newsroom
Δερματολόγος προειδοποιεί για τους κινδύνους των ληγμένων αντηλιακών
Οι ειδικοί συνιστούν στους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί με την ημερομηνία λήξης των αντηλιακών.

Οι ειδικοί στην περιποίηση του δέρματος προτείνουν συχνά στους ανθρώπους να ελέγχουν την ημερομηνία λήξης των αντηλιακών τους για να αποφύγουν τους ελάχιστα γνωστούς κινδύνους.

Αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί έγκαυμα κατά τη διάρκεια του τελευταίου καύσωνα, με τους γιατρούς να εξηγούν στους ασθενείς ότι πρέπει να ξεφορτωθούν τα ληγμένα αντηλιακά για να εξασφαλίσουν την πλήρη προστασία του δέρματος.

Όταν αγοράζετε SPF, αναζητήστε προϊόντα που εκτυπώνουν τις ημερομηνίες λήξης, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως, δήλωσε η ειδικός σε θέματα περιποίησης δέρματος και ιδρύτρια της Tropic Skincare Susie Ma.

Τα αντηλιακά συχνά περιέχουν στο πίσω μέρος τους ένα σύμβολο κλεψύδρας ή βάζου, το οποίο δείχνει πόσο διαρκεί το προϊόν πριν από τη λήξη του.

Το σύμβολο της κλεψύδρας υποδεικνύει ότι το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 30 μηνών από την κατασκευή του, είτε έχει ανοιχτεί είτε όχι. Το σύμβολο του βάζου (που απεικονίζεται ως ένα φαρδύ βάζο μακιγιάζ με το καπάκι να βγαίνει) υποδεικνύει πόσο καιρό μπορεί να είναι ανοιχτό το προϊόν πριν από τη λήξη του.

Εάν το αντηλιακό σας έχει λήξει, τότε είναι πιθανό να μην σας παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας SPF που διαφημίζεται στο μπουκάλι.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη πιθανότητα ενός δυσάρεστου ηλιακού εγκαύματος και μακροπρόθεσμα, η ληγμένη αντηλιακή κρέμα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες πιθανότητες καρκίνου του δέρματος λόγω της μειωμένης προστασίας, σύμφωνα με την Tropic.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ληγμένη αντηλιακή κρέμα μπορεί ακόμη και να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Όπως συμβαίνει με πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, το να αφήσετε την αντηλιακή σας κρέμα να λήξει μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα και ερεθισμό στο δέρμα, καθώς τα συστατικά της δεν είναι πλέον σταθερά.