Οικογένεια απαιτεί 80.000 δολάρια από τη Nasa αφού ένα διαστημικό σκουπίδι διέλυσε το σπίτι τους

Newsroom
Οικογένεια απαιτεί 80.000 δολάρια από τη Nasa αφού ένα διαστημικό σκουπίδι διέλυσε το σπίτι τους
Μια οικογένεια στη Φλόριντα ζητάει μια μεγάλη αποζημίωση από τη Nasa καθώς συντρίμμια από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προσγειώθηκαν στο σπίτι της.

Μια οικογένεια από τη Φλόριντα μηνύει τη Nasa καθώς καταστράφηκε ένα τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και κομμάτια του βρέθηκαν μέσα στο σπίτι των ανυποψίαστων Αμερικάνων.

Η δικηγορική εταιρεία Cranfill Sumner, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια, δήλωσε ότι η υπόθεση κατά της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας είναι η πρώτη που αναλαμβάνει και θα "αποτελέσει το θεμέλιο" για παρόμοιες αγωγές στο μέλλον, καθώς τα διαστημικά σκουπίδια έχουν γίνει "πραγματικό και σοβαρό ζήτημα".

Το περιστατικό συνέβη στις 8 Μαρτίου, όταν ο Alejandro Otero ανέφερε σε μια ανάρτηση που έχει πλέον διαγραφεί στο Χ ότι τα συντρίμμια είχαν διαπεράσει την οροφή και δύο ορόφους του σπιτιού της οικογένειάς του στη Φλόριντα και παραλίγο να χτυπήσουν τον γιο του.

Τώρα, η οικογένεια θέλει αποζημίωση 80.000 δολαρίων «για να καταλάβει η Nasa το άγχος και τον αντίκτυπο που είχε αυτό το γεγονός στη ζωή τους», σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.