Ρεσιτάλ γραφικών από τον Ευαγγελάτο: Έκατσε αναπαυτικά στο σαλόνι της θαλαμηγού και είδε Euro (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ρεσιτάλ γραφικών από τον Ευαγγελάτο: Έκατσε αναπαυτικά στο σαλόνι της θαλαμηγού και είδε Euro (vid)
Ο Νίκος Ευαγγελάτος προσπάθησε με το δικό του μοναδικό τρόπο να μεταφέρει τα όσα ισχυρίζονται το πλήρωμα και οι επιβάτες της θαλαμηγού «Περσεφόνης».

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, Live News, ήταν η φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα. Ο δημοσιογράφος στην προσπάθεια του να μεταφέρει τα όσα ισχυρίζονται οι επιβάτες της θαλαμηγού, μπήκε στο εσωτερικό της και προσέφερε μια αναπαράσταση των λεγόμενων τους.

Πιο χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι επιβάτες την ώρα που ξεσπάει η πυρκαγιά βρίσκονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και παρακολουθούσαν αγώνα του Euro 2024, την ίδια στιγμή που έξω υπήρχε κινητοποίηση λόγω της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο νησί.

Μετά τη φωτιά οι ολιγάρχες από το Καζακστάν επέστρεψαν στην Αττική κι αναχώρησαν αεροπορικώς για την πατρίδα τους. Ανέφεραν στους αστυνομικούς πως δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη φωτιά στην Ύδρα και άφησαν τη χώρα μας, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στο ίδιος μήκος κύματος με τους ολιγάρχες και τα λόγια του καπετάνιου της θαλαμηγού, που μαζί με τον υποπλοίαρχο παρέμειναν υπό κράτηση.

Τα υπολείμματα από κροτίδες όμως που βρέθηκαν μετά από αυτοψία στο σημείο, ήρθαν να ενισχύσουν τις εκτιμήσεις για την πρόκληση της φωτιάς από βεγγαλικά, τα οποία όμως δεν εκτοξεύτηκαν από τη θαλαμηγό, αλλά από άτομα που είχαν βγει στην ακτή.

Για τους χειρισμούς του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, με τον συντονισμό της σχετικής έρευνας να έχει αναλάβει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.