Κρήτη: Ισόβια και 17 έτη κάθειρξης στον 67χρονο λυράρη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Επιμέλεια: Newsroom
Κρήτη: Ισόβια και 17 έτη κάθειρξης στον 67χρονο λυράρη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου
Καταπέλτης ήταν η αγόρευσή της εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, για την υπόθεση του 67χρονου λυράρη που κατηγορείται για μαστροπεία ανηλίκου αλλά και για γενετήσιες πράξεις εις βάρος του.

Όλον αυτόν το καιρό και πολύ περισσότερο στη διάρκεια της δίκης οι γονείς του ανήλικου, ο οποίος είχε πέσει επί χρόνια θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, βρίσκονταν σε τρομερή υπερένταση.

Ο 67χρονος λυράρης καταδικάστηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τα όσα έκανε στο παιδί τους.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 67χρονο λυράρη για τον βιασμό του ανήλικου, συν 17 χρόνια κάθειρξη για τις λοιπές κατηγορίες. Είναι μία απόφαση-λαιμητόμος, αυστηρού παραδειγματισμού για όσους βγάζουν τις αρρωστημένες τους ορέξεις σε αθώα πλάσματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών κατά συγχώνευση για τις αποδιδόμενες πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι αξιόποινες πράξεις έγιναν από το 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο μουσικός και δάσκαλος Κρητικής λύρας, φέρεται με πρόσχημα μαθήματα λύρας στον ανήλικο να προχώρησε αρχικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του και τον εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις. Φέρεται επίσης να φωτογράφιζε το αγόρι και σε πλατφόρμα στο διαδίκτυο να ανέβαζε το απεχθές φωτογραφικό υλικό. Τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορούσαν να επισκεφτούν κι άλλα άτομα.

Η υπόθεση ξεκινά από το 2018 οπότε και φέρεται να υπήρξαν οι πρώτες προσεγγίσεις του 66χρονου, ενώ καταγγέλθηκε ότι από το 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023 κακοποιούσε σεξουαλικά τον ανήλικο.