Αστεροειδής μεγαλύτερος από τη Πυραμίδα της Γκίζας πρόκειται να περάσει ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη

Αστεροειδής μεγαλύτερος από τη Πυραμίδα της Γκίζας πρόκειται να περάσει ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη
Η ανακάλυψη και η παρακολούθηση τέτοιων αστεροειδών είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της δυναμικής των αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στη Γη.

Το Σάββατο (29/6), ένας αστεροειδής μεγαλύτερος από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας θα περάσει από κοντά ανάμεσα από τη Γη και τη Σελήνη. Ονομάζεται 2024 MK και αυτός ο πρόσφατα ανακαλυφθείς αστεροειδής δεν αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη μας.

Ανακαλύφθηκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες από αστρονόμους στη Νότια Αφρική, ο αστεροειδής σε μέγεθος ουρανοξύστη θα περάσει από τη Γη κατά την πλησιέστερη προσέγγισή του σε απόσταση περίπου 295.000 χιλιομέτρων. Με διάμετρο περίπου 146 μέτρα, ο 2024 MK είναι μεγαλύτερος από ένα κτίριο 40 ορόφων ή τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Η NASA αναφέρει ότι ο αστεροειδής θα ταξιδεύει με μια εντυπωσιακή ταχύτητα περίπου 34.000 χλμ/ώρα κατά τη διάρκεια της πλησιέστερης προσέγγισής του. Παρά το μέγεθος και την εγγύτητά του, ο 2024 MK δεν αποτελεί απειλή για τη Γη.

Η ανακάλυψη και η παρακολούθηση τέτοιων αστεροειδών είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της δυναμικής των αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στη Γη και την εκτίμηση τυχόν μελλοντικών κινδύνων.