Ιάπωνας καλλιέργησε τριφύλλι με 63 φύλλα και έσπασε κάθε ρεκόρ

Επιμέλεια: Newsroom
Ιάπωνας καλλιέργησε τριφύλλι με 63 φύλλα και έσπασε κάθε ρεκόρ
Ένας Ιάπωνας έσπασε κάθε ρεκόρ καθώς κατάφερε να καλλιεργήσει ένα τριφύλλι με 63 φύλλα.

Αποκαλύφθηκε ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο και δεν είναι Ιρλανδός. Ενώ η εύρεση ενός τετράφυλλου τριφυλλιού θεωρείται σπάνιο και τυχερό γεγονός, ο Ιάπωνας Yoshiharu Watanabe καλλιέργησε το ένα τριφύλλι με 63 φύλλα.

Ο κ. Watanabe κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το τριφύλλι με τα περισσότερα φύλλα. Προηγουμένως, το ρεκόρ κατείχε ο Shigeo Obara, επίσης από την Ιαπωνία, ο οποίος είχε καλλιεργήσει ένα τριφύλλι με 56 φύλλα.

Ο 45χρονος, που κατοικεί στην Nasushiobara της Ιαπωνίας, καλλιεργεί τριφύλλια από το 2012 και τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για αρκετά χωράφια τριφυλλιού στον κήπο του. Το ταξίδι του ξεκίνησε αρκετά απλά: «Το τριφύλλι είναι ένα κοινό φυτό που βρίσκεται παντού, οπότε όποτε έβλεπα ένα τετράφυλλο, πεντάφυλλο ή επτάφυλλο τριφύλλι κοντά σε ορυζώνες ή πάρκα, το έπαιρνα στο σπίτι μου», εξήγησε.

Αφήνοντας τα φυτά να γονιμοποιηθούν με φυσικό τρόπο, ο Watanabe παρατηρούσε την ανάπτυξή τους με ελάχιστη παρέμβαση. «Το φυτό είναι αρκετά δυνατό και δεν χρειάζεται να του κάνεις τίποτα, οπότε τα άφησα και μετά απλώς ευδοκίμησαν», είπε. Αυτή η χαλαρή προσέγγιση οδήγησε τελικά στην ανακάλυψη ενός τριφυλλιού με 20 φύλλα στον κήπο του, πυροδοτώντας την ιδέα ότι θα μπορούσε να επιτύχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Με γνώμονα αυτόν τον στόχο, ο Watanabe συνέχισε να παρακολουθεί και να φροντίζει τα φυτά του τριφυλλιού του. «Δεδομένου ότι ο αριθμός των φύλλων αυξανόταν χρόνο με το χρόνο, από τότε στοχεύω στον τίτλο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες», σημείωσε. Η επιμονή του απέδωσε καρπούς όταν το τριφύλλι του με 63 φύλλα ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

Ο κ. Watanabe ελπίζει ότι η εξαιρετική του τύχη θα εξαπλωθεί και θα δώσει χαρά και σε άλλους. «Οι άνθρωποι λένε ότι ένα τετράφυλλο τριφύλλι σου φέρνει ευτυχία, οπότε θα ήταν υπέροχο αν αυτό το 63φυλλο τριφύλλι έφερνε χαρά σε όλους τους ανθρώπους», συμπλήρωσε.