Η επένδυση του αιώνα: Επιχειρηματίας αγόρασε 200 Land Rover Defenders το 2015 και τώρα μπορεί να βγάλει εκατομμύρια από την πώλησή τους

Κώστας Μιχαήλ
Η επένδυση του αιώνα: Επιχειρηματίας αγόρασε 200 Land Rover Defenders το 2015 και τώρα μπορεί να βγάλει εκατομμύρια από την πώλησή τους
Αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια περίεργη ή ριψοκίνδυνη επένδυση το 2015, σήμερα μπορεί να αποφέρει στον Charles Fawcett πολλά χρήματα.

Ένα επιχειρηματικό μυαλό που αγόρασε περισσότερα από 200 «αμυντικά» αυτοκίνητα της Land Rover πριν από περίπου δέκα χρόνια, έχει πλέον αποκομίσει τεράστια κέρδη από αυτή την επένδυση, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο Charles Fawcett είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Twisted, ενός βρετανικού εργοστασίου αυτοκινήτων που δέχεται παλαιότερα Land Rover Defender, τα τροποποιεί και τα πουλάει ως... καινούργια σε πελάτες που θέλουν κάτι διαφορετικό...

Ο Βρετανός πριν από μερικά χρόνια προχώρησε σε μια πολύ ριψοκίνδυνη επένδυση. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε μια μαζική αγορά λίγο πριν σταματήσει η παραγωγή του εμβληματικού μοντέλου της γνωστής εταιρίας και τελικά αποδείχθηκε ότι οι λάτρεις των αυτοκινήτων είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν έως και 235.000 ευρώ για ένα μόνο από αυτά τα ειδικά κατασκευασμένα οχήματα.

1

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα φανταστικά 4x4 τροποποιούνται ειδικά για να ταιριάζουν στα συγκεκριμένα, κατά παραγγελία, κριτήρια των πελατών της εταιρείας. Επίσης, είναι όλα βασισμένα στην XS Spec, η οποία ήταν το κορυφαίο επίπεδο του Land Rover Defender εκείνη την εποχή.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Sun, ο Charles Fawcett εξήγησε: «Πήγα κατευθείαν στη γραμμή παραγωγής του Defender στο Solihull για να συναντήσω τους άνδρες και τις γυναίκες που κατασκεύαζαν αυτά τα οχήματα".

Τα συγκεκριμένα οχήματα επιλέχθηκαν με βάση τους αριθμούς πλαισίου και τις ημερομηνίες κατασκευής τους. Όλα κατασκευάστηκαν το 2016 - μετά την παύση της παραγωγής» πρόσθεσε, ενώ τα χαρακτήρισε ως μερικά από τα τελευταία που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής και, αναμφισβήτητα, είναι και συλλεκτικά.

1

Πηγή φωτό: twistedautomotive.com