Μαίνεται η φωτιά σε εργοστάσιο με χημικά στη Ριτσώνα: Ανησυχία για τους πυκνούς και μαύρους καπνούς που έχουν καλύψει την περιοχή (vids)

Μαίνεται η φωτιά σε εργοστάσιο με χημικά στη Ριτσώνα: Ανησυχία για τους πυκνούς και μαύρους καπνούς που έχουν καλύψει την περιοχή (vids)
Πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται από τα εργοστάσια που φλέγονται στη βιομηχανική περιοχή της Ριτσώνας, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται από νωρίς το απόγευμα.

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) στη Ριτσώνα σε περιοχή κοντά σε εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά λίγο πριν τις 22.00 παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, χωρίς να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:30 σε χώρο εργοστασίου με διαλύτες και πίσσες και πολύ γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά και των εύφλεκτων υλικών, αναφέρει το evima.gr. Την περιοχή κάλυψαν πυκνοί μαύροι καπνοί καθώς καίγονται υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο ενός εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 17:00 στάλθηκε μήνυμα από το «112» προειδοποιώντας τους κατοίκους για καπνούς στην πειροχή τους. «Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Ριτσώνα, η εταιρεία Παπουτσάνης ενημέρωσε νωρίτερα ότι οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της στη Ριτσώνα δεν βρίσκονται σε κίνδυνο από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε παρακείμενη τοποθεσία.