Ο πρώτος των πρώτων με 19.800 μόρια στις Πανελλήνιες: «Στην Φυσική είχα έναν καθηγητή παλαβό, με είχε σκίσει» (vid)

Ο πρώτος των πρώτων με 19.800 μόρια στις Πανελλήνιες: «Στην Φυσική είχα έναν καθηγητή παλαβό, με είχε σκίσει» (vid)
Οι Πανελλαδικές είναι μαραθώνιος και ο 18χρονος Μανώλης Σελεγγίδης απέδειξε για ποιο λόγο ένας μαθητής πρέπει να είναι συνεπής στο διάβασμα που κάνει.

Οι βαθμολογίες του 18χρονου Μανώλη Σελεγγίδη από την Πυλαία Θεσσαλονίκης πραγματικά εντυπωσιάζουν. Με 19.800 μόρια αναδείχθηκε ο πρώτος των πρώτων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο μαθητής κατάφερε το απόλυτο 20 σε Μαθηματικά και Χημεία. Στην έκθεση πήρε 19,2 και στη Φυσική που δυσκόλεψε τους υποψηφίους, ο Μανώλης έγραψε 19,8. Οι βαθμοί του εξασφάλισαν μια θέση στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Άλλωστε, με τους βαθμούς του, μπαίνει σε όποια σχολή επιθυμεί, ωστόσο ο ίδιος λέει ότι θα επιλέξει είτε τη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είτε Μηχανικών Υπολογιστών. «Δεν σπαταλούσα καθόλου χρόνο όταν διάβαζα, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος, χρειάζεται διάβασμα συστηματικό και συγκεντρωμένο, όταν το θέλεις σου βγαίνει αυθόρμητα», τόνισε.

Σχολιάζοντας τα δύσκολα θέματα που έπεσαν στη Φυσική, ο μαθητής είπε χαρακτηριστικά: «Στη Φυσική είχα έναν καθηγητή παλαβό, με είχε σκίσει. Αλλά στο τέλος έτρεμα. Τα θέματα ήταν ζορικά».

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, μπορεί να κουράστηκε τον Ιανουάριο και να ένιωθε πως τελειώνουν οι δυνάμεις του αλλά επανήλθε γρήγορα, βρήκε τελικά ξανά τον βηματισμό του και τα έδωσε όλα λίγο πριν την τελική ευθεία. Τώρα, το μόνο που θέλει, είναι πρώτα να πάει διακοπές κάπου στη Χαλκιδική και στην Πάρο και μετά να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.