Αυτή η χώρα είναι έτοιμη να ξεπεράσει τη Γαλλία και να γίνει ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο

Αυτή η χώρα είναι έτοιμη να ξεπεράσει τη Γαλλία και να γίνει ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο
Ο αριθμός των τουριστών της τον φετινό Μάρτιο αυξήθηκε κατά το εντυπωσιακό 21% σε σύγκριση με το 2023.

Η Γαλλία τα έχει όλα. Υπέροχες παραλίες, πανέμορφα βουνά, θαυμάσιους αμπελώνες, ειδυλλιακή ύπαιθρο και δυναμικές πόλεις. Έτσι, δεν είναι περίεργο που είναι η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, φαίνεται ότι σύντομα θα την ξεπεράσει η γειτονική της χώρα, η Ισπανία. Σύμφωνα με μια έκθεση που διεξήχθη από την Google και την Deloitte με τίτλο "NextGen Travelers and Destinations", η Ισπανία πρόκειται να υποδεχθεί το εντυπωσιακό αριθμό των 110 εκατομμυρίων ετήσιων επισκεπτών μέχρι το 2040.

Εάν οι προβλέψεις τους επαληθευτούν, αυτό θα σήμαινε μια τεράστια αύξηση 24% σε σύγκριση με τον αριθμό των επισκεπτών του 2023, ο οποίος ήταν περίπου 84 εκατομμύρια.

Τα πράγματα είναι ήδη σε ανοδική πορεία. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, 6,3 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία, δηλαδή 21% περισσότεροι από το 2023, σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο. Το ρεκόρ των τουριστικών δαπανών έσπασε επίσης την ίδια περίοδο, εκτοξεύοντας τα 8,65 δισεκατομμύρια ευρώ (7,3 δισεκατομμύρια λίρες), μια αύξηση 29,7 τοις εκατό.

Παράλληλα, η Ισπανία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει κατά μέσο όρο 300 ηλιόλουστες ημέρες το χρόνο, με θερμοκρασίες το καλοκαίρι που κυμαίνονται λίγο πάνω από τους 30, αλλά και άφθονο ήλιο το χειμώνα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ισπανία φροντίζει να διασφαλίζει ότι οι πόλεις της παραμένουν βιώσιμα μέρη (όπως με την επερχόμενη απαγόρευση των παραθεριστικών κατοικιών στη Βαρκελώνη και τους περιορισμούς στη Μαδρίτη), ενώ γίνονται και τεράστιες επενδύσεις στην τουριστική της υποδομή.