Φρίκη στο νεκροταφείο Καλαμάτας: Έκλεψαν χρυσά δόντια και μεταλλική βαλβίδα καρδιάς από πτώμα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Φρίκη στο νεκροταφείο Καλαμάτας: Έκλεψαν χρυσά δόντια και μεταλλική βαλβίδα καρδιάς από πτώμα (vid)
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι τυμβωρύχοι στην Καλαμάτα έκλεψαν χρυσά δόνται και βαλβίδα καρδιάς από μία σορό.

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις αναφορικά με την κλοπή που φέρεται να σημειώθηκε σε νεκροταφείο της Καλαμάτας. Από τα οστά μιας γυναίκας, σύμφωνα με την κόρη της έλειπαν τα χρυσά δόντια της αλλά και η βαλβίδα που είχε τοποθετηθεί στην καρδιά της.

Για τη μακάβρια καταγγελία μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Θεμάτων Νομικής Υπηρεσίας, του δήμου Καλαμάτας, Πιπίνα Κουτάντου.

«Όλα ξεκίνησαν όταν στείλαμε μια ειδοποίηση για εκταφή σε μια κυρία που αφορούσε τη μητέρα της. Η κυρία όντως ήρθε και επέλεξε να γίνει η εκταφή και τα οστά να τοποθετηθούν σε οστεοθήκη. Κατά τη διάρκεια όσων ακολουθούν την εκταφή, με το πλύσιμο των οστών κλπ, η γυναίκα κατήγγειλε ότι έλειπαν τα δυο χρυσά δόντια της μητέρας της με τα οποία είχε ταφεί», ανέφερε αρχικά η κυρία Κουτάντου.

«Καταγράψαμε την καταγγελία της, αλλά δεν είχαμε κάποια περίπτωση βανδαλισμού στο νεκροταφείο για να υποθέσουμε ότι κάποιοι τυμβωρύχοι είχαν αφαιρέσει τα χρυσά δόντια από τη σορό. Αλλά λίγο αργότερα η γυναίκα επανήλθε λέγοντας ότι όταν παρέλαβε τα οστά της μητέρας της, έλειπε και η βαλβίδα καρδιάς, την οποία είχε δει κατά τη διάρκεια της εκταφής και είχε συγκινηθεί», συμπλήρωσε στη συνέχεια η κυρία αντιδήμαρχος.

«Κατόπιν αυτού ενημερώθηκε η Αστυνομία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και να διαπιστωθεί τι έγινε», πρόσθεσε η κυρία Κουτάντου.