Το περίεργο σύμβολο που εμφανίστηκε στους δρόμους της Μελβούρνης και αναστάτωσε τους ντόπιους

Επιμέλεια: Newsroom
Το περίεργο σύμβολο που εμφανίστηκε στους δρόμους της Μελβούρνης και αναστάτωσε τους ντόπιους
Ένα νέο σύμβολο εμφανίστηκε στους δρόμους της Μελβούρνης με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση στους οδηγούς.

Τα σύμβολα που προορίζονται για τον προσδιορισμό των θέσεων στάθμευσης για ηλικιωμένους στο κέντρο Harpley Town Centre στο Wyndham Vale της Μελβούρνης, έχουν προκαλέσει σύγχυση στους οδηγούς ως προς την πραγματική τους σημασία.

Πολλοί αγοραστές παρερμήνευσαν τα σύμβολα, υποθέτοντας ότι αντιπροσωπεύουν θέσεις στάθμευσης για οχήματα με περισσότερους από έναν επιβάτες. «Έχω τον σύντροφό μου μαζί μου και τα μωρά στο πίσω μέρος, οπότε υπέθεσα ότι αν έχει δύο άτομα εκεί, τότε ανήκουμε κατά κάποιο τρόπο σε αυτή την κατηγορία», εξήγησε ένας οδηγός στο 7NEWS.

Κάποιοι πρότειναν ότι ένα σύμβολο όπως ένα μπαστούνι θα έκανε την πρόθεση σαφέστερη, ή ότι η απλή αναγραφή «μόνο για ηλικιωμένους» θα εξάλειφε τη σύγχυση.

Ο Ian Mackenzie εξήγησε την απόφαση να μην συμπεριληφθεί το σύμβολο του μπαστουνιού: «Δεν έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι μπαστούνια και κάποιοι μπορεί να προσβληθούν».

Ως απάντηση στην ευρέως διαδεδομένη παρεξήγηση, τοποθετήθηκαν πρόσθετες πινακίδες για να αποσαφηνιστεί ο προορισμός των θέσεων στάθμευσης.