Η Baba Vanga πρόβλεψε πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου

Επιμέλεια: Newsroom
Η Baba Vanga πρόβλεψε πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου
Οι προφητείες της Baba Vanga έχουν προκαλέσει δέος και σκεπτικισμό με αρκετούς να αναρωτιούνται αν τελικά οι προβλέψεις της είναι απλώς ένα παχινίδι τύχης.

Θέματα όπως η ύπαρξη ζωής μετά θάνατον, η πιθανότητα ύπαρξης φαντασμάτων ανάμεσά μας ή η μετενσάρκωση ως πεταλούδες συχνά ξεσηκώνουν συζητήσεις μέχρι αργά το βράδυ. Μεταξύ αυτών, ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο θέμα είναι το κατά πόσον τα αυτοαποκαλούμενα μέντιουμ μπορούν να προβλέψουν το μέλλον του κόσμου μας.

Οι σκεπτικιστές μπορεί να απορρίψουν αυτά τα υποτιθέμενα μέντιουμ ως απατεώνες, υποδεικνύοντας συχνά τους σύγχρονους μυστικιστές που χρεώνουν αμοιβές για τις προβλέψεις τους. Ωστόσο, μια φιγούρα ξεχωρίζει σε αυτό το πεδίο: Η Baba Vanga, μια Βουλγάρα προφήτης της οποίας οι προβλέψεις συνεχίζουν να ιντριγκάρουν τους ανθρώπους δεκαετίες μετά το θάνατό της.

Η Baba Vanga, η οποία πέθανε πριν από 26 χρόνια σε ηλικία 84 ετών, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της με τις ανατριχιαστικά ακριβείς προβλέψεις της. Παρά το γεγονός ότι ήταν τυφλή από μικρή ηλικία, απέκτησε φήμη για την πρόβλεψη ενός ευρέος φάσματος γεγονότων, τόσο κατά τη διάρκεια της ζωής της όσο και μετά θάνατον. Η φήμη της ήταν τέτοια που ακόμη και Σοβιετικοί ηγέτες φέρονται να ζήτησαν τη συμβουλή της μετά τους παγκόσμιους πολέμους του 20ού αιώνα.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων προβλέψεών της ήταν οι μεγάλης κλίμακας ξηρασίες και η έλλειψη νερού που επηρέασαν μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο γνώρισε τον ξηρότερο Ιούλιο από το 1935, γεγονός που φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις της.

Δεδομένου του ιστορικού της, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι προβλέψεις της Baba Vanga συμβουλεύονται συχνά όταν συζητείται το ενδεχόμενο ο πλανήτης μας να αντιμετωπίσει έναν Αρμαγεδδώνα. Τι είχε λοιπόν να πει η αείμνηστη μυστικίστρια για το τέλος του κόσμου;

Σύμφωνα με τις προφητείες της, ο τελικός θάνατος της ανθρωπότητας δεν αποτελεί άμεση ανησυχία. Η Baba Vanga προέβλεψε ότι ο κόσμος θα τελειώσει το έτος 5079, ημερομηνία που σηματοδοτεί την απότομη παύση των προβλέψεών της. Αυτή η μακρινή ημερομηνία παρέχει κάποια καθησύχαση ότι έχουμε χρόνο πριν αντιμετωπίσουμε το τελευταίο κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας.

Εν κατακλείδι, ενώ οι προβλέψεις της Baba Vanga έχουν προκαλέσει δέος και σκεπτικισμό, η προφητεία της για το τέλος του κόσμου υποδηλώνει ότι έχουμε πάνω από τρεις χιλιετίες προτού αντιμετωπίσουμε την τελική μας μοίρα. Μέχρι τότε, η κληρονομιά της συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις και γοητεία, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ πιστών και σκεπτικιστών.