Κέρδη ρεκόρ και 45 εκατομμύρια πελάτες «έγραψε» το κοντέρ της Revolut

Κέρδη ρεκόρ και 45 εκατομμύρια πελάτες «έγραψε» το κοντέρ της Revolut
Η γνωστή neobank κατάφερε να πετύχει νέα ρεκόρ χρηστών και εσόδων.

Η Revolut ανακοίνωσε τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα για την χρονιά που πέρασε και στην οποία σημείωσε κέρδη ρεκόρ και αύξηση εσόδων. Τα έσοδα της γνωστής fintech αυξήθηκαν κατά 95% στη διάρκεια της χρονιάς και πήγαν από το 1,1 δισεκ. δολάρια του 2022 στα 2,2 δισεκ. δολάρια.

Τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 545 εκατ. δολάρια, με τα καθαρά να φτάνουν τα 428 εκατ. δολάρια. Ο CEO της εταιρείας, Νικ Στορόνσκι, δήλωσε πως οι επιδόσεις αυτές ήρθαν από το ξεχωριστό επιχειρηματικό μοντέλο και την περαιτέρω επέκταση της πελατειακής βάσης.

Οι ροές εισόδων της ήταν τρεις και συγκεκριμένα: οι συνδρομές αυξήθηκαν κατά 53% στα 303 εκατομμύρια δολάρια, οι υπηρεσίες συναλλάγματος αυξήθηκαν κατά 46% στα 491 εκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα από κάρτες και διατραπεζικές συναλλαγής αυξήθηκαν κατά 59% και έφτασαν στα 605 εκατομμύρια δολάρια.

Η Revolut πρόσθεσε στο τέλος του 2023 άλλους 12 εκατομμύρια νέους πελάτες, ενώ και η εφαρμογή της ήταν στην πρώτη θέση των downloads στην κατηγορία σχετικών apps στην Ευρώπη. Η Revolut αποδίδει την επιτυχία αυτή κυρίως στη μετάδοση του μηνύματός της από στόμα σε στόμα και αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη από το 2024 κι έπειτα.

Στα επόμενα πλάνα της είναι η έναρξη δραστηριότητας στο Μεξικό (μετά και τη σχετική άδεια που πήρε από την αρμόδια επιτροπή τον Απρίλιο) και να ενισχύσει το προσωπικό της κατά 40% μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Στόχος είναι να περάσει τα 50 εκατ. πελάτες μέχρι το τέλος του επόμενου οικονομικού έτους, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί εύκολα, μιας και μέχρι τον Ιούνιο ήταν ήδη στα 45 (εκατ.).