Θαλάσσιο λιοντάρι επιτέθηκε σε λουόμενους: Προσπάθησε να προστατέψει τα μωρά του (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Θαλάσσιο λιοντάρι επιτέθηκε σε λουόμενους: Προσπάθησε να προστατέψει τα μωρά του (vid)
Οι αρχές του Σαν Ντιέγκο έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν πλησιάζει κανείς πολύ κοντά στα θαλάσσια λιοντάρια.

Δεκάδες λουόμενοι στην παραλία του Σαν Ντιέγκο έζησαν μια συγκλονιστική στιγμή, όταν ένα θαλάσσιο λιοντάρι όρμησε εναντίον τους, προστατεύοντας τα μικρά του από αυτό που θεωρούσε απειλή. Το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο, συνέβη στο La Jolla Cove στις 23 Ιουνίου, προκαλώντας αναστάτωση σε ντόπιους και τουρίστες.

Το βίντεο δείχνει το θαλάσσιο λιοντάρι να κολυμπάει γύρω από τον όρμο La Jolla Cove με τα μικρά του, προτού γίνει εμφανώς ταραγμένο και επιτεθεί σε όσους βρίσκοταν εκεί. Λίγες στιγμές αργότερα, το θαλάσσιο λιοντάρι βγαίνει βιαστικά από το νερό, προκαλώντας ένα ξέφρενο κυνηγητό μεταξύ των λουόμενων.

Καθώς το θαλάσσιο λιοντάρι πήδηξε προς το πλήθος, αρκετοί άνθρωποι μάζεψαν βιαστικά τα πράγματά τους, ενώ άλλοι έβγαλαν τα τηλέφωνά τους για να καταγράψουν τη δραματική συνάντηση. Η Lauren Bertrand, μια τουρίστρια, κατάφερε να καταγράψει όλο το επεισόδιο σε βίντεο. «Επισκέφτηκα τη La Jolla, CA αυτό το Σαββατοκύριακο για να δω τα θαλάσσια λιοντάρια στο (φυσικό) περιβάλλον τους και να μάθω περισσότερα για αυτά τα "προστατευόμενα" οικοσυστήματα», μοιράστηκε η Bertrand στο TikTok.

@lifelaurensway Visited La Jolla, CA this weekend to see the Sea Lions in their natrual habitat and to learn more about these ‘protected’ ecosystems… the people were peopling and this big guy was NOT having it 😳#lajollasandiego #sandiego #sealions #protectouroceans #california #wildlife #travel #dumbtourists #peoplewatching ♬ Dumb Ways to Die - Tangerine Kitty

Το βίντεο της Bertrand δείχνει γλαφυρά τον ενήλικο θαλάσσιο λέοντα, συνοδευόμενο από ένα νεαρό, να σπριντάρει προς τους κολυμβητές, αναγκάζοντάς τους είτε να υποχωρήσουν στο νερό είτε να πεταχτούν έξω από το δρόμο. Ευτυχώς, το θαλάσσιο λιοντάρι σταμάτησε την επίθεσή του προτού προκληθούν τραυματισμοί.

Η απόφαση να περιοριστεί η πρόσβαση ενισχύθηκε από ένα προηγούμενο περιστατικό όπου δύο μεγάλα θαλάσσια λιοντάρια επιτέθηκαν σε λουόμενους που περπατούσαν στα νερά του La Jolla Cove. Το δημοτικό συμβούλιο του Σαν Ντιέγκο ψήφισε ομόφωνα υπέρ του κλεισίματος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο των θαλάσσιων λιονταριών όσο και του κοινού.

Οι αρχές του Σαν Ντιέγκο έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν πλησιάζει κανείς πολύ κοντά στην άγρια ζωή που κατοικεί στην περιοχή.