Οι 15 πιο όμορφες και μυστικές παραλίες της Ευρώπης: Πέντε βρίσκονται στην Ελλάδα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οι 15 πιο όμορφες και μυστικές παραλίες της Ευρώπης: Πέντε βρίσκονται στην Ελλάδα (vid)
Αυτές είναι οι 15 καλύτερες - «κρυφές» παραλίες στην Ευρώπη.

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του η εποχή που οι παραλίες γίνονται ο απόλυτος προορισμός για τους ταξιδιώτες που λαχταρούν τις θάλασσες, την παρθένα λευκή άμμο και τις γαλήνιες, ηλιόλουστες ακτές. Για όσους αναζητούν κρυμμένους παραδείσους, ο οργανισμός European Best Destinations (EBD) δημοσίευσε την τελευταία του κατάταξη με τις πιο μαγευτικές μυστικές παραλίες στην Ευρώπη. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει απομονωμένα διαμάντια από την Κροατία και την Ισπανία μέχρι την Τουρκία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία - θησαυρούς που οι ντόπιοι αγαπούν και συχνά κρατούν κρυμμένους.

Η νέα κατάταξη αναδεικνύει τις καλύτερες κρυφές, παραδεισένιες, απομακρυσμένες και μαγικές παραλίες σε όλη την Ευρώπη, με πέντε παραλίες στην Ελλάδα (εκ των οποίων τρεις στο νησί της Μήλου), τέσσερις στην Ισπανία και δύο στην Πορτογαλία.

Ακολουθούν οι 15 καλύτερες όμορφες μυστικές παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με την EBD.

1. Pasjaca, Κροατία

Αυτή η εκπληκτική παραλία προσφέρει κρυστάλλινα νερά και μια γαλήνια ατμόσφαιρα, ιδανική για μια ήρεμη απόδραση.

2. Τσιγκράδο, Ελλάδα

Προσβάσιμη μέσω ενός στενού μονοπατιού και μιας σκάλας, η παραλία Τσιγκράδο ανταμείβει τους τολμηρούς επισκέπτες με το απομονωμένο και γραφικό της περιβάλλον.

3. Praia da Ponta Pequena, Πορτογαλία

Γνωστή για τους βράχους και τη χρυσή άμμο της, αυτό το κρυφό στολίδι στο Algarve υπόσχεται εκπληκτική θέα και γαλήνια απομόνωση.

4. Παπαφράγκας, Ελλάδα

Φωλιασμένη ανάμεσα σε πανύψηλους βράχους, η παραλία Παπαφράγκας διαθέτει μοναδικούς σχηματισμούς βράχων και κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για κολύμπι και εξερεύνηση.

5. Cala Goloritze, Ιταλία

Προσβάσιμη μόνο με σκάφος, η Cala Goloritze είναι μια παραλία που περιβάλλεται από άγρια φυσική ομορφιά.

6. Ballota, Ισπανία

Με την άγρια ακτογραμμή της και τα σμαραγδένια νερά της, η παραλία Ballota προσφέρει μια τέλεια απόδραση από τα πλήθη.

7. Cuevas del Mar, Ισπανία

Γνωστή για τις εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές και τους βραχώδεις σχηματισμούς της, αυτή η παραλία είναι ένα καταφύγιο για όσους αναζητούν φυσική ομορφιά και ηρεμία.

8. Καστέλι, Ελλάδα

Ένας κρυμμένος παράδεισος στο Κάτω Κουφονήσι, η παραλία Καστέλι φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά της και το γαλήνιο περιβάλλον της.

9. Joao d'Arens, Πορτογαλία

Αυτή η απομονωμένη παραλία στο Algarve είναι αγαπημένη των ντόπιων για την ήρεμη ατμόσφαιρά της και την εκπληκτική θέα.

10. Η κοιλάδα των πεταλούδων, Τουρκία

Περιτριγυρισμένη από απόκρημνους βράχους και πλούσια βλάστηση, η παραλία Butterfly Valley Beach είναι ένα απομακρυσμένο καταφύγιο προσβάσιμο μόνο με σκάφος.

11. Συκιά, Ελλάδα

Προσβάσιμη μόνο με σκάφος, η παραλία Συκιά διαθέτει μια εκπληκτική σπηλιά και ήρεμα νερά. Είναι ιδανική για μια γαλήνια απόδραση.

12. Torrente de Parreis, Ισπανία

Βρίσκεται σε έναν γραφικό όρμο, αυτή η παραλία προσφέρει ένα γαλήνιο καταφύγιο με τα κρυστάλλινα νερά.

13. Cíes, Ισπανία

Γνωστές ως η «Καραϊβική της Γαλικίας», οι παραλίες στα νησιά Cíes διαθέτουν λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον.

14. Σεϊτάν Λιμάνια, Ελλάδα

Κρυμμένη σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Κρήτης, η παραλία Σεϊτάν είναι ένα πραγματικό στολίδι για το νησί.

15. Isola Bella, Ιταλία

Κοντά στη γοητευτική πόλη της Ταορμίνας, η παραλία Isola Bella είναι ένα πανέμορφο νησί που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια στενή λωρίδα άμμου, προσφέροντας ένα μοναδικό και γραφικό σκηνικό.