Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκινά η φωτιά στα Γλυκά Νερά μετά την πτώση του drone: Συνελήφθη ο χειριστής του

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκινά η φωτιά στα Γλυκά Νερά μετά την πτώση του drone: Συνελήφθη ο χειριστής του
Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του άνδρα, που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στα Γλυκά Νερά, για το drone που κατέπεσε και προκάλεσε τη φωτιά.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι στα Γλυκά Νερά. Το πυκνό δάσος και οι άνεμοι έδωσαν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις στη φωτιά, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ένα drone φαίνεται να είναι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στα Γλυκά Νερά. Βρέθηκε από τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην καρδιά του δάσους αναποδογυρισμένο.

Η φωτιά ξεκίνησε πίσω από το νεκροταφείο της περιοχής και εξαπλώθηκε γρήγορα προς τον Υμηττό, όπου υπάρχει πυκνό πευκοδάσος. Λίγη ώρα αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά μετά την πτώση του drone.

Στα πλάνα απεικονίζεται ένας άντρας να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η φωτιά, και να μπαίνει μέσα στο βαν, το οποίο στη συνέχεια αποχωρεί από την περιοχή.

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ως υπαίτιου για την πρόκληση της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά, προχώρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο συλληφθείς είναι ο χειριστής ενός drone που κατέπεσε στην περιοχή.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 4.675 ευρώ, κρατείται και θα οδηγηθεί την Πέμπτη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.