Το "γαλλικό Εξκάλιμπερ" εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το βράχο στον οποίο ήταν κολλημένο για 1.300 χρόνια!

Επιμέλεια: Newsroom
 Το "γαλλικό Εξκάλιμπερ" εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το βράχο στον οποίο ήταν κολλημένο για 1.300 χρόνια!
Η γαλλική αστυνομία ερευνά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του μυθικού σπαθιού Durandal, το οποίο ήταν ενσωματωμένο στους βράχους του Rocamadour για περισσότερο από μια χιλιετία.

Το «Εξκάλιμπερ της Γαλλίας» εξαφανίστηκε από τον βράχο στον οποίο ήταν κολλημένο για 1.300 χρόνια. Η γαλλική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για την εξαφάνιση του μυθικού σπαθιού Durandal, το οποίο συχνά προβάλλεται ως η γαλλική εκδοχή του Εξκάλιμπερ.

Το σπαθί Durandal από το Rocamadour της νότιας Γαλλίας, εικάζεται ότι εκλάπη παρά το γεγονός ότι ήταν αλυσοδεμένο και σφηνωμένο σε βράχο σε ύψος 10 μέτρων. Το Durandal ήταν το σπαθί του Ρολάνδου, ενός θρυλικού ιππότη και αξιωματικού του Καρλομάγνου.

1

Ο δήμαρχος της πόλης, Dominique Lenfant, δήλωσε στην εφημερίδα La Dépêche: «Θα μας λείψει το Durandal. Αποτελεί μέρος του Rocamadour εδώ και αιώνες και δεν υπάρχει ξεναγός που να μην το επισημαίνει όταν το επισκέπτεται».

Το Ντουραντάλ αναφέρεται στο ποίημα του 11ου αιώνα «Το τραγούδι του Ρολάν». Το έπος μιλάει για τις μαγικές δυνάμεις του σπαθιού και λέει ότι περιείχε ένα δόντι του Αγίου Πέτρου, το αίμα του Αγίου Βασιλείου και τα μαλλιά του Αγίου Διονυσίου.

1

Λέγεται ότι ο Ρολάν προσπάθησε να σπάσει το σπαθί σε έναν βράχο πριν από τον θάνατό του στη μάχη του Ρονσέβο. Δεν ήθελε το Άγιο Σπαθί να μην περάσει στα χέρια του στρατού των Σαρακηνών.

Ο μεσαιωνικός μύθος λέει ότι πριν δοθεί στον Ρολάν, ο Καρλομάγνος έλαβε το Durandal από έναν άγγελο.