Τί συμβαίνει στο σώμα μετά από πολύμηνη αποχή από το σεξ

Επιμέλεια: Newsroom
Τί συμβαίνει στο σώμα μετά από πολύμηνη αποχή από το σεξ
Η πολύμηνη αποχή από το σεξ έχει επιπτώσεις και στους άνδρες και στις γυναίκες, σύμφωνα ειδικό.

Η αποχή από το σεξ είναι κάτι που επιλέγουν πολλοί άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους. Ένα διάλειμμα εξάλλου ποτέ δεν κάνει κακό. Ωστόσο, μια γιατρός και ειδικός σε θέματα περί σεξ εξηγεί τί συμβαίνει στο σώμα μετά από πολύμηνη αποχή.

Η Dr Tara Suwinyattichaiporn, αποκάλυψε τις επιπτώσεις της αποχής από το σεξ, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Όπως δήλωσε στη Daily Mail, ένας άνδρας που απέχει για καιρό από σεξ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να συρρικνωθεί το μόριό του.

Πρόκειται για την ατροφία ανδρικού μορίου κάτι σπάνιο, το οποίο όμως μπορεί να συμβεί. Εξήγησε ότι ιστός του ανδρικού μορίου μπορεί να γίνει λιγότερο ελαστικός με την αποχή και να κοστίσει στους άνδρες 1-2 εκατοστά.

Όμως και οι γυναίκες είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα από την αποχή στο σεξ. Υπάρχει ο κίνδυνος της κολπικής ατροφίας, όταν ο ιστός γίνεται λεπτός και ξηρός και τότε το σεξ μπορεί να γίνει επώδυνο.

Πέρα από την ατροφία, η αποχή από το σεξ επηρεάζει και τα επίπεδα άγχους. Είναι γνωστό ότι η ερωτική πράξη είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσει κάποιος το καθημερινό άγχος.

Η Dr Tara Suwinyattichaiporn πέραν από τα παραπάνω, επισημάνει τη σπουδαιότητα για τους ανθρώπους να γνωρίζουν τη στοργή, το σωματικό άγγιγμα και τη δημιουργία μιας σεξουαλικής σχέσης.

Επιπλέον, το σεξ βοηθάει στην καύση θερμίδων, ενώ το σώμα απελευθερώνει ορμόνες καλής αίσθησης, όπως η ωκυτοκίνη, η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, που αφήνουν ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο.