Καρβέλας: «Εγώ είμαι πιστός στην ιδέα του χριστιανισμού, σε κανέναν όμως παπά και μητροπολίτη» (vid)

Καρβέλας: «Εγώ είμαι πιστός στην ιδέα του χριστιανισμού, σε κανέναν όμως παπά και μητροπολίτη» (vid)
Ο καλλιτέχνης εξήγησε τι εννοούσε και τόνισε ότι ο ίδιος είναι πιστός στην ιδέα του χριστιανισμού.

Ο Νίκος Καρβέλας μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε βίντεό του στο οποίο ανέφερε ότι για να καταπολεμηθεί η φτώχεια πρέπει να γκρεμιστούν οι εκκλησίες, επανήλθε με νέο βίντεο.

Στο νέο βίντεο εξηγεί τι εννοούσε με όσα είπε και τονίζει μεταξύ άλλων: «Εγώ είμαι πιστός στην ιδέα του χριστιανισμού. Σε κανέναν όμως παπά και μητροπολίτη. Προσπαθώ να σε αφυπνίσω πιστέ άνθρωπε. Δεν σου λέω να γίνεις άπιστος, το αντίθετο. Σου λέω να γίνεις πιστός. Να πιστέψεις στον Θεό».

«Πρωτού πω οτιδήποτε άλλο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τι εννοούσα στο προηγούμενο βίντεο όταν μίλησα για γκρέμισμα των εκκλησιών. Δεν εννοούσα γκρέμισα των εκκλησιών με γκασμάδες και εκσκαφείς. Γκρεμίζοντας τις εκκλησίες δεν θα γίνει κανείς πλούσιος. Νόμιζα ότι θα το καταλαβαίνατε αυτό. Είναι αυτονόητο. Το εννοούσα μεταφορικά. Εννοούσα με ξήλωμα της εκκλησίας, της εκκλησιαστής εξουσίας. Αυτό εννοούσα», είπε αρχικά μεταξύ άλλων.

«Αυτή τη στιγμή όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, έως αστείο, εγώ τυχαίνει να είμαι ίσως ένας από τους καλύτερους και από τις μεγαλύτερους οπαδούς της χριστιανικής θρησκείας. Δηλαδή αν υπάρχει Θεός θα είμαι ένα από τα πολύ αγαπημένα του τέκνα, γιατί δεν πειράζω κανέναν, δεν ενοχλώ κανέναν, σέβομαι όλους, θα ήθελα να υπάρχει ισότητα, μάχομαι για την ισότητα, την πνευματική και την οικονομική ισότητα, άλλωστε πιστεύω ότι όλοι είμαστε ίσοι και πνευματικά, έτσι θα έπρεπε να είμαστε και οικονομικά και συγχωρώ όταν κάποιος μου ζητήσει συγγνώμη. Άρα εγώ είμαι ένας πολύ καλός χριστιανός κατά λάθος. Όλοι εσείς οι οποίοι βρίζετε, μισείτε, πολεμάτε, σκοτώνετε είστε αντίχριστοι και άθεοι και δεν έχετε καμία σχέση με αυτό που ονομάζεται πίστη στον Θεό και μάλιστα στον χριστιανό Θεό, στον Χριστό», συμπλήρωσε ο καλλιτέχνης.

«Κι έρχομαι στο παπαδαριό. Δηλαδή στην απάτη, στην κερδοσκοπική επιχείρηση που λέγεται ανατολική ορθόδοξη εκκλησία. Στους ανθρώπους οι οποίοι σας εκμεταλλεύονται, σας εξευτελίζουν και σας εξαπατούν», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Να σας πω για ένα περιστατικό που πιθανώς όλοι να γνωρίζετε. Που συνέβη πριν από μερικά χρόνια που συνελήφθη κάποιος στο "Ελ. Βενιζέλος", έχοντας μια βαλίτσα με επτά ράβδους χρυσού. Οι ράβδοι ήταν από τα τάματα που είχαν μαζέψει οι παπάδες στην εκκλησία της Παναγίας της Τήνου, τα είχαν στείλει στην Τουρκία με τον αντιπρόσωπό τους, εκεί σε κάποιο χυτήριο, τα τάματά σας, τα οποία εσείς είχατε πληρώσει από το υστέρημά σας, για να σας βοηθήσει ο Θεός και η Παναγία, οι παπάδες τα πήραν τα πήγαν στην Τουρκία, τα έκαναν ράβδους χρυσού, τα έφεραν πίσω, τα δίνουν στην τράπεζα της Ελλάδος και τα παίρνουν πίσω σε μετρητά. Το τι γίνονται αυτά τα μετρητά, δεν ξέρει κανείς ούτε ποτέ θα μάθει. Αυτός ο ένας που συνελήφθη είναι ένας. Αυτό το πράγμα προφανώς θα γίνεται χρόνια, άρα αυτές οι ράβδοι χρυσού, που δεν ήταν μόνο επτά, αλλά πρέπει να ήταν εκατοντάδες ή και χιλιάδες. Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ της εκκλησίας, που εσείς την στηρίζετε και την πιστεύετε και κόπτεστε υπέρ αυτής, είναι το καρφί στο φέρετρο της αποχαύνωσής σας. Αυτό προσπαθώ να σας πω αγαπητοί πιστοί, άπιστοι, άθεοι. Αυτά είναι τα λόγια από έναν πιστό», συμπλήρωσε.

«Εγώ είμαι πιστός στην ιδέα του χριστιανισμού. Σε κανέναν όμως παπά και κανέναν μητροπολίτη. Που τους βλέπεις ντυμένους όλους με χρυσοποίκιλτα ρούχα, περιτριγυρισμένους από μπράβους, να μπαίνουν σε λιμουζίνες και να έχουν ρούχα που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ, που πληρώνεις εσύ μιας και αυτοί πληρώνονται από τους ανθρώπους, από δημόσια χορήγηση. Είναι τα λεφτά που πληρώνει ο πολίτης, Προσπαθώ να σε αφυπνίσω πιστέ άνθρωπε. Δεν σου λέω να γίνεις άπιστος, το αντίθετο. Σου λέω να γίνεις πιστός. Να πιστέψεις στον Θεό. Ο Θεός δεν θέλει αυτούς τους ανθρώπους. Ο Θεός είπε στους αποστόλους του, "εξαπλωθείτε και διδάξτε τον λόγο μου"», τόνισε.