Κινηματογραφιστής κατέγραψε μαγικές εικόνες στο Καζακστάν: Τρένο κινείται κατά μήκος λίμνης (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κινηματογραφιστής κατέγραψε μαγικές εικόνες στο Καζακστάν: Τρένο κινείται κατά μήκος λίμνης (vid)
Μαγικές εικόνες κατέγραψε ένας κινηματογραφιστής στο Καζακστάν.

Ένα εκπληκτικό βίντεο με drone κατέγραψε ένα εμπορικό τρένο να ταξιδεύει σε μια εντυπωσιακά ροζ αλατισμένη λίμνη, δημιουργώντας μια σουρεαλιστική, φανταστική σκηνή. Ο κινηματογραφιστής Vadim Makhorov κατέγραψε το αξιοσημείωτο εναέριο υλικό, το οποίο δείχνει ένα τρένο να μεταφέρει αλάτι μέσα από τη λίμνη Burlinskoye στη σιβηρική περιοχή Altai Krai, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν.

Το τρένο κινείται κατά μήκος των γραμμών που είναι χτισμένες ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού, τονίζοντας την έντονη απόχρωση της λίμνης και δίνοντας την εντύπωση μιας ατμομηχανής που γλιστρά μέσα σε ένα ονειρικό τοπίο.

Ο Vadim εξήγησε ότι για να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες το διάσημο ροζ χρώμα της λίμνης, πρέπει να έρθουν κατά τη διάρκεια ζεστού και ξηρού καιρού. «Η συγκέντρωση αλατιού σε αυτή τη λίμνη είναι 200 γραμμάρια ανά λίτρο», είπε χαρακτηριστικά.

Η λίμνη Burlinskoye έχει μακρά ιστορία στην εξόρυξη αλατιού, η οποία χρονολογείται από το 1768. Σήμερα, παράγει 65.000 τόνους αλάτι ετησίως. Η διαδικασία εξόρυξης περιλαμβάνει την πλύση του πυθμένα της λίμνης και τη μεταφορά του μείγματος αλατιού και λάσπης μέσω τρένου κατά μήκος της μερικώς βυθισμένης σιδηροδρομικής γραμμής.