Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές: Η χώρα κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση, σύμφωνα με τους πολίτες (vid)

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές: Η χώρα κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση, σύμφωνα με τους πολίτες (vid)
Η δημοσκόπηση της Metron Analysis επιβεβαιώνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μπει σε τροχιά ποσοστών κάτω του 30%. 

Η πορεία της χώρας πάει ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όλα αυτά μαζί με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνουν ότι το κομματικό σύστημα έχει μπει σε φάση ρευστότητας που οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θεωρούν ως κακό. Έτσι, η κυριαρχία της ΝΔ είναι πλέον φθαρμένη σημαντικά, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν «εισπράττουν».

Όλο και περισσότεροι πολίτες αισθάνονται ότι η χώρα κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση ενώ μειώνονται και όσοι θεωρούν ότι πάει προς την σωστή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, με την ακρίβεια στα ύψη

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει «κόκκινο» καθώς καταγράφεται ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα σε ποσοστό 46%. Αυξήθηκε από την προηγούμενη δημοσκόπηση 6 μονάδες.

Η κυβέρνηση δεν είναι πλέον ελκυστική, ούτε μετά τον ανασχηματισμό, και αξιολογείται στο χαμηλότερο ποσοστό της από ποτέ, με 27% θετικές γνώμες ενώ σχεδόν 7 στους 10 την αξιολογούν αρνητικά. Όμως 8 στους δέκα αξιολογούν αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ και πάλι οι θετικές γνώμες για τον ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν συγκριτικά με τον Μάιο.

Ισχυρότερος ο Μητσοτάκης αλλά με απώλειες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να συντηρεί το πολιτικό του κεφάλαιο αν και έχει ήδη τρωθεί σε έναν βαθμό σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Οι θετικές αξιολογήσεις για τον πρωθυπουργό είναι 7 μονάδες μεγαλύτερες από της κυβέρνησής του αλλά διπλάσιες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 33% θετικές γνώμες έναντι 16% του κ. Κασσελάκη.

Έστειλαν το μήνυμα με την αποχή

Η αποχή στις ευρωεκλογές ήταν πολιτική επιλογή των πολιτών. Το 42% δηλώνει ότι απείχε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα. Δηλαδή, δεν το εκφράζει, δεν επικροτεί τις αποφάσεις και τις πολιτικές των κομμάτων. Το 47% όμως δηλώνει αδιάφορο για την πολιτική, δηλαδή δεν είναι ελκυστική. Τούτα μπορεί να οδηγήσουν σε κομματικές επιλογές λαϊκίστικες και ακραίες.