Τώρα ξεκινάει η Vikkie!

Τώρα ξεκινάει η Vikkie!
Το Gazzetta άκουσε το πρώτο EP της καλλιτέχνιδας που ραπάρει πάνω σε αγγλικό στίχο. Όμορφη προσπάθεια που δημιουργεί, δικαίως, μεγάλες προσδοκίες.

Κάποτε θα γινόταν αυτό. Πολλοί στίχοι, πολλές ρίμες, ασταμάτητα flow, σπιντάτα μπιτ, νωχελικές, ταξιδιάρικες, μελωδίες. Και το ένα σινγκλ δίπλα στο άλλο και η περιέργεια να μεγαλώνει. Πότε θα βγάλει αυτή η φωνάρα κάτι ολοκληρωμένο; Όταν τη γνωρίσαμε ψάχναμε να δούμε αν όντως είναι Ελληνίδα. Σκεφτόμασταν, ρε συ λες; Αυτή η ράπερ έχει κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα εδώ. Επιβεβαιώσαμε την εθνικότητα και συνεχίσαμε να την ακούμε. Αγγλόφωνο ραπ από μια καλλιτέχνιδα που αγαπάει όσο τίποτα αυτό που κάνει. Γουστάρει με τα χίλια να είναι στη σκηνή και να «χώνει» λόγια με στιλ, με δύναμη και στη σωστή ταχύτητα. Η τύπισσα μένει πιστή στον δρόμο που έχει διαλέξει και προχωρά. Αν δεν την ξέρετε, πληκτρολογήστε, ψάξτε, το όνομα Vikkie. Το επίθετο «μοναδική» τη συνοδεύει και θα τη συνοδεύει για πολύ καιρό. Και δεν έχει σημασία η επιλογή στον αγγλικό στίχο. Σημασία έχει η πίστη της σε αυτό που κάνει, η αφοσίωση σε κάτι που κάποιος θα χαρακτήριζε ξένο και αδύνατο να προχωρήσει στην Ελλάδα. Ε, η Vikkie διαλύει κάθε αμφιβολία, αμφισβήτηση και δείχνει ότι μπορεί να σταθεί παντού. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο της EP με τίτλο «Interrupted» και για μας ήταν η καλύτερη αφορμή να γράψουμε ξανά γι’ αυτήν.

Την ακολουθούμε


Η συγκεκριμένη ραπ καλλιτέχνιδα θα ξεχωρίζει πάντα. Γιατί; Διότι δείχνει ασυγκράτητα την αγάπη της για το μουσικό είδος που υπηρετεί. Αν ακούσετε πώς βάζει τη φωνή της πάνω στο μπιτ και πώς ακολουθεί τον ρυθμό και το μουσικό μονοπάτι του παρασκηνίου, θα καταλάβετε ότι ζει γι’ αυτό, θα κατανοήσετε πόσο δύναμη παίρνει απ’ αυτό. Κατά καιρούς ανεβάζει στους λογαριασμούς της στα social βιντεάκια με συμμετοχή της σε διάφορα live. Εκεί φαίνεται καθαρά πόσο αγαπά αυτό που υπηρετεί. Εκεί βλέπεις το πάθος της για τη ραπ έκφραση και την άνεση της να βρίσκεται σε αυτή τη σκηνή. Το γεγονός ότι ραπάρει πάνω σε αγγλικό στίχο είναι ένα ρίσκο που έχει κατακτήσει. Το έχουμε επισημάνει ξανά. Εδώ δεν συγχωρείται λάθος. Η Vikkie, λοιπόν, συνεχίζει να μας αποδεικνύει την αξία και το θάρρος της. Όποιος την ακούσει πρώτη φορά και δεν ξέρει, δεν υπάρχει περίπτωση να πει αυτή είναι Ελληνίδα. Αυτό, όμως, δεν αρκεί για να μείνεις στον χώρο και να είσαι απ’ αυτούς που αξίζουν τον καλό λόγο. Η εν λόγω δοκιμάζει τις αντοχές της φωνής της, ανακαλύπτει την πλαστικότητά της και πειραματίζει με το flow και την ένταση. Στο πρώτο της EP ξεδιπλώνει με άνεση τις αρετές της και εμείς την ακολουθούμε.

Άνετη, χαλαρή, σίγουρη


To «Interrupted» περιλαμβάνει έξι κομμάτια, όλα σε παραγωγή του BLK CLD. Οι δυο τους συνεργάζονται αρκετό καιρό και η «χημεία» τους παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Τι ακούμε εδώ; Υπάρχει το καθαρόαιμο ραπ, ο σταθερός ρυθμός και το συνεπές flow. Υπάρχουν τα R n’ B στοιχεία και η γλυκιά, ταξιδιάρικη μελωδία. Η Vikkie αφήνει τον εαυτό της ελεύθερο και μεταδίδει την άνεση και τη χαλαρότητα στον ακροατή. Ο BLK της φτιάχνει παιχνιδιάρικα, ανέμελα ηχητικά τοπία και αυτή «χάνεται» όμορφα σε αυτά. Ακολουθεί κάθε δρόμο που της δείχνει ο παραγωγός και η ήρεμη δύναμη γίνεται ορμητικό κύμα. Φυσικά υπάρχουν στιγμές που η ταχύτητα στη ραπ έκφραση κερδίζει τις εντυπώσεις. Στο πρώτο της EP η Vikkie δείχνει ότι μπορεί να «πατήσει» σε λεπτές μουσικές γραμμές, δείχνει ότι η φωνή της είναι ευπροσάρμοστη σε κάθε πρόκληση του μουσικού είδους και δείχνει ότι μπορεί να αναδείξει κάθε πειραματική σκέψη οποιουδήποτε παραγωγού. Άξιο αναφοράς και το στιχουργικό κομμάτι. Οι αγγλικοί στίχοι εξυπηρετούν τέλεια τη βελούδινη και αποφασιστική φωνή της, ενώ «αγκαλιάζουν» αρμονικά του ρυθμούς και το μουσικό σκηνικό που στήνει ο BLK CLD. Το πρώτο EP της Vikkie εκφράζει απόλυτα τον ραπ εαυτό της και μένει να δούμε τι άλλο θα μας δώσει. Go Vikkie!

*Η φωτογραφία από τον λογαριασμό της στο Instagram

*Τη Vikkie τη βρίσκεται σε Spotify, YouTube, Instagram

@Photo credits: instagram