«Ούτε πολυκοσμία, ούτε εξωφρενικές τιμές, ούτε ενοχλητικοί τουρίστες»: Το μικροσκοπικό ελληνικό νησί που έχει γοητεύσει τους Ευρωπαίους

Επιμέλεια: Newsroom
«Ούτε πολυκοσμία, ούτε εξωφρενικές τιμές, ούτε ενοχλητικοί τουρίστες»: Το μικροσκοπικό ελληνικό νησί που έχει γοητεύσει τους Ευρωπαίους
Η βρετανική εφημερίδα Sun προτείνει την Τήλο ως το καλύτερο μέρος για ήσυχες και ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Η Τήλος είναι ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων με άγρια φυσική ομορφιά, ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές. Η Βρετανική Sun με ένα μεγάλο αφιέρωμα παρακινεί τους τουρίστες να επισκεφθούν το μικροσκοπικό νησί καθώς διαθέτει ήρεμες και ήσυχες παραλίες και μια συναρπαστική φυσική ιστορία που καθιστούν την Τήλο τον τέλειο καλοκαιρινό προορισμό.

1

«Αν θέλετε τη γοητεία και την ομορφιά ενός ελληνικού νησιού χωρίς τις εξωφρενικές τιμές ή τα πλήθη τουριστών, υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε. Ένα από αυτά είναι το νησί των Δωδεκανήσων, η Τήλος, γνωστό για τις καθαρές θάλασσές του, τις μεγάλες εκτάσεις άδειων παραλιών και τα αρχαία χωριά του. Βρίσκεται ανάμεσα στην πιο διάσημη Ρόδο και την Κω, οι οποίες φαίνεται να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού στην περιοχή. Ωστόσο, το τοπίο της, με τα πανύψηλα βουνά, τις βραχώδεις και αμμώδεις ακτές και την ποικίλη άγρια φύση, την καθιστούν αξιόλογη για τους παραθεριστές» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

1

Επιπλέον, πιστεύεται ότι είναι η τελευταία κατοικία των ευρωπαϊκών νάνων ελεφάντων, οι οποίοι πιστεύεται ότι ζούσαν εκεί μέχρι πριν από περίπου 4.000 χρόνια.

Η Τήλος είναι ένα από τα νοτιότερα, ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων. Το 1970 ο καθηγητής παλαιοντολογίας Νικόλαος Συμεωνίδης ανακάλυψε στο σπήλαιο Χαρκαδιό, στην περιοχή της Μισαριάς, ένα νεκροταφείο ελεφάντων, Το σπήλαιο είναι κλειστό, καθώς οι ανασκαφές δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί αλλά δίπλα έχει δημιουργηθεί μουσείο όπου έχουν εκτεθεί τα οστά περισσότερων από 90 ελεφάντων, του μοναδικού είδους της Τήλου.

Τέλος η Sun χαρακτηρίζει την πρωτεύουσα του νησιού, το Μεγάλο Χωριό, ως «μια γοητευτική, λουλουδιασμένη πόλη με πλακόστρωτα σοκάκια, μικροσκοπικές αυλές και φιλικούς ανθρώπους».