Το τεστ που πρέπει να περάσουν οι εργαζόμενοι του Netflix για να μην απολυθούν

Επιμέλεια: Newsroom
Το τεστ που πρέπει να περάσουν οι εργαζόμενοι του Netflix για να μην απολυθούν
Το τεστ του Netflix δεν είναι μια απλή γραπτή εξέταση αλλά μια περίεργη δοκιμασία που πρέπει να περάσουν οι διευθυντές του Netflix.

Τo Netflix λέγεται ότι απασχολεί περίπου 13.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και υπάρχει ένα συνεχές "τεστ" που πρέπει να περάσουν για να διατηρήσουν τη θέση τους.

Το τεστ δεν είναι όμως μια απλή γραπτή εξέταση- είναι ένα θεωρητικό πλαίσιο που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για τους διευθυντές του Netflix.

Ωστόσο, κάποιοι το αμφισβήτησαν ανοιχτά και τόνισαν ότι το τεστ ασκεί υπερβολική πίεση στις επιδόσεις των εργαζομένων.

«Αυτή η προσέγγιση θυμίζει μια πολύ παλιά προσέγγιση, δημιουργώντας ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι υψηλές επιδόσεις οδηγούνται από τον φόβο της απώλειας της θέσης εργασίας και όχι από το εγγενές κίνητρο να κάνεις την καλύτερη δουλειά σου», έγραψε ένας εργαζόμενος στο LinkedIn.

«Όταν μετριέται με βάση την ατομική απόδοση, η ομαδική συντροφικότητα συχνά χάνεται, και μαζί με αυτήν, τα πολλά οφέλη της ομαδικής παράδοσης υψηλών επιδόσεων - αντικαθίσταται από εσωτερικές διαμάχες για να διατηρηθούν οι ατομικοί ρόλοι ασφαλείς» πρόσθεσε.

11

Σε ένα νεότερο υπόμνημα του Netflix, εξηγεί: «Αναμένουμε από τους ηγέτες της πλατφόρμας να είναι ισχυροί προγραμματιστές ταλέντων. Και για να διασφαλίσουν ότι έχουν τον κατάλληλο παίκτη σε κάθε θέση, τους ζητάμε να εφαρμόζουν αυτό που αποκαλούμε "τεστ κρατητή" - ρωτώντας τους «αν ο Χ ήθελε να φύγει, θα αγωνιζόμουν για να τον κρατήσω; Ή 'γνωρίζοντας όλα όσα γνωρίζω σήμερα, θα ξαναπροσλάμβανα τον Χ;».

Εάν η απάντηση σε ένα από αυτά τα ερωτήματα είναι αρνητική, τότε πιστεύει ότι «είναι πιο δίκαιο για όλους να χωρίσουν γρήγορα οι δρόμοι τους».

Σύμφωνα με το Business Insider, το τεστ έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το Netflix είχε ορίσει το τεστ κράτησης ως εξής: «Αν ένα μέλος της ομάδας έφευγε για έναν παρόμοιο ρόλο σε άλλη εταιρεία, θα προσπαθούσε ο διευθυντής να το κρατήσει;».

Εάν η απάντηση ήταν αρνητική, τότε το Netflix φέρεται να δήλωσε ότι ο εργαζόμενος έλαβε μια "γενναιόδωρη αποζημίωση" και απολύθηκε, ώστε να βρεθεί ένας ισχυρότερος αντικαταστάτης.