Δολοφονίες, ξυλοδαρμοί και απειλές: Πώς στρατολογούν τα μέλη τους οι χειρότερες συμμορίες στον κόσμο

Δολοφονίες, ξυλοδαρμοί και απειλές: Πώς στρατολογούν τα μέλη τους οι χειρότερες συμμορίες στον κόσμο
Η είσοδος στις πιο σκληρές συμμορίες στον κόσμο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση... Απαιτεί «γερό» στομάχι και αντοχή στις αντιξοότητες.

Για να μπει κάποιος στις πιο αιμοδιψείς συμμορίες του κόσμου, πρέπει να περάσει από διάφορα περίεργα και επίπονα στάδια, όπως μια δολοφονία, ένας άγριος ξυλοδαρμός ακόμα και σεξουαλική κακοποίηση.

Για παράδειγμα, η είσοδος στη συμμορία Mara Salvatrucha -μια από τις πιο βίαιες εγκληματικές οργανώσεις στον κόσμο- δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς περιλαμβάνει δολοφονίες και βάναυσους ξυλοδαρμούς.

Άλλη μια γνωστή συμμορία παγκοσμίως είναι η MS-13, διαβόητη για τη βιαιότητά της και την προτίμησή της... να αποκεφαλίζει τα θύματά της με χατζάρες. Το ανατριχιαστικό σύνθημά τους είναι: «Σκοτώνω, βιάζω και ελέγχω».

Συνεπώς, δεν αποτελεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η ένταξη στην οργάνωση περιλαμβάνει μια σειρά από αρρωστημένες δοκιμασίες. Το 2016, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα κρατικό έγγραφο στο πλαίσιο ομοσπονδιακής υπόθεσης εναντίον περισσότερων από 50 φερόμενων ως μελών και συνεργατών της MS-13.

Το συγκεκριμένο έγγραφο ανέφερε ότι τα μέλη μιας ειδικής ομάδας του FBI μπόρεσαν να εισχωρήσουν, να καταγράψουν και να βιντεοσκοπήσουν τις «τελετές μύησης» της συμμορίας - αποκαλύπτοντας συγκλονιστικά στοιχεία για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια των εγκληματικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα υποψήφια μέλη «πρέπει να διαπράξουν τουλάχιστον μία δολοφονία αντίπαλου μέλους συμμορίας». Μόλις οι νεοσύλλεκτοι εγκληματίες ψηφιστούν από μια «εσωτερική κλίκα», οι αρχηγοί μετράνε σιγά-σιγά μέχρι το 13, ενώ άλλα μέλη της συμμορίας στήνουν ενέδρα στα υποψήφια μέλη. Καθώς η δραματική καταμέτρηση μέχρι το 13 συνεχίζεται, οι νεοεισερχόμενοι ξυλοκοπούνται βίαια από τους μελλοντικούς... συναδέλφους τους.

Στο τέλος, τους σηκώνουν αιμόφυρτους από το πάτωμα και τους λένε: «Καλώς ήρθατε στην παρέα μας».

Ένα ανώνυμο πρώην μέλος των MS-13 δήλωσε κάποτε στη New York Post: « Η MS-13 είναι ένας ιός. Και όπως κάθε ιός πρέπει να βρεις από πού προέρχεται και να τον σκοτώσεις».