Η σοβαρή περιβαλλοντική ρύπανση στη Μαρίνα Ζέας παρά τις εδώ και 2 χρόνια προειδοποιήσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Η σοβαρή περιβαλλοντική ρύπανση στη Μαρίνα Ζέας παρά τις εδώ και 2 χρόνια προειδοποιήσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε ενημερώσει τις κρατικές και γενικότερα αρμόδιες Αρχές εδώ και 2 χρόνια για την επιτακτική ανάγκη περισυλλογής 4 παρατημένων και... σαπισμένων σκαφών από τον χώρο της Μαρίνας Ζέας.

Με επίσημη επιστολή εδώ και δύο χρόνια η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε ενημερώσει το κράτος και όλους όσοι εμπλέκονται με τη διαδικασία για τη μεγάλη ανάγκη περισυλλογής τεσσάρων παρατημένων και... σάπιων σκαφών από τη Μαρίνα Ζέας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, διότι πολύ απλά υπήρχε ο τεράστιος κίνδυνος να βυθιστούν και έτσι να υπάρξει σοβαρή ρύπανση της θάλασσας.

Η παρουσία των σκαφών αυτών εμπόδιζε και την προπόνηση των αθλητών της κωπηλασίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Παρά τις ενέργειες και τις διαρκείς κινήσεις των Πειραιωτών δεν υπήρξε καμία ενέργεια από την πλευρά των αρμόδιων μηχανισμών του κράτους και τα τρία από τα τέσσερα αυτά σκάφη βυθίστηκαν. Το κράτος κατόπιν τούτου μπήκε στη διαδικασία να απομακρύνει τα παρατημένα σκάφη από τη Μαρίνα.

Όπως φαίνεται και από την κεντρική εικόνα του κειμένου εκτός από τη μεγάλη ρύπανση, έχει δημιουργηθεί μια πλωτή... χωματερή μέσα στη θάλασσα με κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η δυσοσμία στην περιοχή είναι πιο έντονη από ποτέ και οι προπονήσεις της ομάδας της κωπηλασίας του Ολυμπιακού ματαιώθηκαν όπως ήταν λογικό. Εκτός από αυτό η διαδικασία της απομάκρυνσης των σκαφών κράτησε περισσότερες ημέρες από το προσδοκώμενο με αποτέλεσμα να υπάρχει μία σειρά από προβλήματα και ως προς τη λειτουργία της Μαρίνας.