Έντονος καβγάς ξέσπασε σε πτήση της Ryanair: Ο λόγος που τσακώθηκαν οι επιβάτες

Επιμέλεια: Newsroom
Έντονος καβγάς ξέσπασε σε πτήση της Ryanair: Ο λόγος που τσακώθηκαν οι επιβάτες
Η κλιμακούμενη βία και η αναστάτωση δεν άφησαν στον πιλότο άλλη επιλογή από το να εκτρέψει την πτήση και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Μια πτήση της Ryanair με προορισμό το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου μετατράπηκε σε ρινγκ, καθώς ξέσπασε μαζικός καβγάς μεταξύ των επιβατών, αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Η χαοτική σκηνή εκτυλίχθηκε μετά το αίτημα ενός επιβάτη να αλλάξει θέση και πυροδότησε μια ατελείωτη αντιπαράθεση στα 30.000 πόδια, σύμφωνα με τη Sun.

Η πτήση είχε αναχωρήσει από το Αγκαντίρ του Μαρόκου την Τετάρτη, όταν οι εντάσεις άρχισαν να αυξάνονται. Ένας άνδρας γύρω στα 20 φέρεται να ζήτησε από μια γυναίκα, η οποία καθόταν με την κόρη της, να αλλάξει θέση για να μπορέσει να είναι με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Όταν η γυναίκα αρνήθηκε, ο άνδρας φέρεται να άρχισε να την απειλεί.

Οι πιλότοι συνέχισαν την προγραμματισμένη απογείωση. Ωστόσο, μόλις το αεροπλάνο έφτασε στο ύψος πτήσης του και το σήμα της ζώνης ασφαλείας απενεργοποιήθηκε, ο σύζυγος της γυναίκας από την οποία ζητήθηκε να μετακινηθεί παρενέβη για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος καβγάς.

«Προσπαθούσαν να γρονθοκοπήσουν ο ένας τον άλλον», δήλωσε στη Sun ένας 36χρονος επιβάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Μια από τις οικογένειες ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας, οπότε και άλλοι επιβάτες άρχισαν να συμμετέχουν. Τότε μια κυρία στη σειρά πίσω άρχισε να παθαίνει κρίση πανικού εξαιτίας όλων όσων συνέβαιναν».

Το βίντεο που εξασφάλισε η Sun καταγράφει το χάος, δείχνοντας τους επιβάτες να ουρλιάζουν ο ένας στον άλλον σε όλο το αεροπλάνο, καθώς το πανικόβλητο προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.

Η κλιμακούμενη βία και η αναστάτωση δεν άφησαν στον πιλότο άλλη επιλογή από το να εκτρέψει την πτήση και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση. Η απόφαση αυτή έδωσε προτεραιότητα στην ασφάλεια όλων των επιβαινόντων και επέτρεψε στις αρχές να χειριστούν τους απείθαρχους επιβάτες.