«Θα πάει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο»: Τι είπε ο Χάρης Δούκας για το κύκλωμα εκβιαστών στο δήμο της Αθήνας (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Θα πάει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο»: Τι είπε ο Χάρης Δούκας για το κύκλωμα εκβιαστών στο δήμο της Αθήνας (vid)
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τοποθετήθηκε για το κύκλωμα το οποίο εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στο MEGA ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, τόσο για τον δήμο της Αθήνας όσο και για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

«Αξιοποιούμε τα Σαββατοκύριακά μας και γυρνάμε την Ελλάδα, βλέπουμε τα προβλήματα και παρουσιάζουμε το πώς θέλουμε εμείς να επανεκκινήσουμε και να ξαναφτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να είναι η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τον τόπο. Είμαστε πάνω από τα προβλήματα και κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που νομίζω ότι αποτυπώνεται, έχουμε σημαντικά πράγματα που μπορούμε να δείξουμε, έχουμε καταφέρει ήδη αρκετά», είπε αρχικά ο δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας μιλώντας στο MEGA.

Αναφερόμενος στο κύκλωμα το οποίο εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε ότι: «Αποδεικνύουμε στην πράξη το καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Είναι σε πλήρη εξέλιξη διαδικασία. Εμπλέκονται 14 άνθρωποι, 9 δημοτικοί και όχι μόνο υπάλληλοι και 5 ιδιώτες. Προς ώρας είναι ένας προϊστάμενος από τη δημοτική αστυνομία και ένας δημοτικός υπάλληλος από την πολεοδομία, αλλά εμπλέκονται και από το υπουργείο Πολιτισμού και από τις διευθύνσεις που σχετίζονται με τους υγειονομικούς ελέγχους. Γινόντουσαν εκβιασμοί. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τη διεύθυνση εσωτερικών ελέγχων, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προχωράμε στη διαδικασία αυτήν».

«Έχουν σχηματιστεί ήδη δικογραφίες για τους 14, είναι και άλλοι 9 που σχηματίζονται δικογραφίες, δεν είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αλλά συμμετείχαν με έναν δεύτερο ρόλο όποτε χρειάζονταν. Μιλάμε για 700.000 ευρώ, πάνω από 47 υποθέσεις οι οποίες πάνε πολύ πίσω, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία, θα πάει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. Ανακοινώνουμε και πλατφόρμα, την έχουμε ήδη ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, όπου θα υπάρχουν, με λογοδοσία και διαφάνεια, όλες οι διαδικασίες για τις βεβαιώσεις, τους ελέγχους και για τη δυνατότητα άμεσης καταγγελίας. Με αυτόν τον τρόπο προέκυψε και αυτή η εγκληματική οργάνωση».

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, πρόκειται για παλιούς υπαλλήλους του δήμου. «Είναι ένα πρόβλημα το οποίο πάει αρκετά πίσω. (…) Γίνονταν εκβιασμοί για να μην πάμε να κάνουμε ελέγχους, είτε να τους κάνουμε αλλά να μη βεβαιώνονται. Υπήρχαν χρηματικά πρόστιμα ανάλογα με τη διαδικασία του ελέγχου και θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, με εξυγίανση και με μία πλατφόρμα για να μπορούμε να έχουμε απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία».