Το πιο ακριβό σκυλί στον κόσμο: Το εξωπραγματικό ποσό που πρέπει να δαπανήσει κάποιος για να το αποκτήσει (vid)

Το πιο ακριβό σκυλί στον κόσμο: Το εξωπραγματικό ποσό που πρέπει να δαπανήσει κάποιος για να το αποκτήσει (vid)
Αυτοί οι σκύλοι είναι προσαρμοσμένοι ώστε να εντάσσονται άψογα στη ζωή των εύπορων ιδιοκτητών τους, παρέχοντας απαράμιλλη προστασία και συντροφικότητα.

Πριν από μερικά χρόνια, στο Μπόζμαν της Μοντάνα, ένας χειρουργός και η σύζυγός του ανακάλυψαν μια εξαιρετική προσφορά σε μια τοπική λαϊκή αγορά: ένα περίπτερο από έναν εκτροφέα με το όνομα Svalinn, ο οποίος πουλούσε σκύλους προστασίας στρατιωτικού επιπέδου. Αυτά τα σκυλιά, που διέθεταν ένστικτα επίλεκτης αντίληψης του κινδύνου σε συνδυασμό με τη ζεστασιά και την ιδιοσυγκρασία των συμβατικών οικογενειακών κατοικίδιων, τράβηξαν το ενδιαφέρον του χειρουργού Regis Haid και της συζύγου του, Mary Ellen. Αρχικά αιφνιδιάστηκε από την υψηλή τιμή των τουλάχιστον 150.000 δολαρίων ανά σκύλο, αλλά τελικά το ζευγάρι έγινε ιδιοκτήτης όχι ενός αλλά δύο από αυτά τα αξιοσημείωτα ζώα.

Τα σκυλιά είναι ένα μοναδικό μείγμα ολλανδικού ποιμενικού, γερμανικού ποιμενικού και βελγικού μαλινουά και εκπαιδεύονται ώστε να είναι τόσο τρομεροί προστάτες όσο και στοργικοί σύντροφοι. Ο Regis, με το στρατιωτικό του υπόβαθρο, εντυπωσιάστηκε από την ευφυΐα και τις ικανότητές τους, παρομοιάζοντάς τα με ανθρώπους με υψηλή εξειδίκευση.

Η Svalinn εκτρέφει και εκπαιδεύει όχι περισσότερα από 20 σκυλιά ετησίως, ενώ υπάρχουν μόνο περίπου 350 παγκοσμίως. Ένας τέτοιος ιδιοκτήτης, ο Stephen Mazzola, πιλότος αεροπορικής εταιρείας και πρώην πιλότος F-16, ανακάλυψε τη Svalinn μέσω του περιοδικού Mountain Outlaw.

Η ιδρύτρια της Svalinn, Kim Greene, δημιούργησε την εγκατάσταση εκτροφής και εκπαίδευσης στο Λίβινγκστον, στην κοιλάδα Paradise Valley. Αρχικά ασχολήθηκε με την ιδιωτική ασφάλεια στο Ναϊρόμπι μαζί με τον τότε σύζυγό της, Green Beret, και αναγνώρισε τις δυνατότητες της αγοράς σε σκύλους προστασίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως οικογενειακά κατοικίδια.

Η αυστηρή εκπαίδευση των σκύλων της Svalinn, η οποία διαρκεί δύο έως τρία χρόνια, περιλαμβάνει την πλοήγηση σε μια διαδρομή εμποδίων που ονομάζεται Phoenix. Αυτή η καθημερινά αναδιαμορφούμενη διαδρομή έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει τόσο τις σωματικές όσο και τις πνευματικές ικανότητες των σκύλων, προωθώντας μια ιδανική ισορροπία αθλητισμού και γνωστικής λειτουργίας.

Τελικά, η υψηλή τιμή ενός σκύλου Svalinn αντικατοπτρίζει την ένταση και την ποιότητα της εκπαίδευσής τους και όχι μόνο την αναπαραγωγή τους. Αυτοί οι σκύλοι είναι προσαρμοσμένοι ώστε να εντάσσονται άψογα στη ζωή των εύπορων ιδιοκτητών τους, παρέχοντας απαράμιλλη προστασία και συντροφικότητα.