Ουρές για την πίτσα σε χωνάκι: Το νέο street food της Αθήνας που έχει ξετρελάνει τους ντόπιους και τους τουρίστες (vid)

Ουρές για την πίτσα σε χωνάκι: Το νέο street food της Αθήνας που έχει ξετρελάνει τους ντόπιους και τους τουρίστες (vid)
Το νέο street food της Αθήνας έχει ενθουσιάσει τους ντόπιους οι οποίοι δηλώνουν ξετρελαμένοι με το χωνάκι πίτσας.

Η Αθήνα καλωσορίζει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος με χωνάκια πίτσας, το Fuddy Duddy, που βρίσκεται στη Λέκκα στο κέντρο της πόλης. Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι ο Γιώργος Μπουραΐμης, αθλητικός διατροφολόγος και προσωπικός γυμναστής.

Γνώστης και μανιώδης εξερευνητής του παγκόσμιου street food, ο κ. Μπουραΐμης γοητεύτηκε αμέσως από την ιδέα της πίτσας που σερβίρεται σε χωνάκι. «Αν και τη βρήκα νόστιμη, ήμουν αρχικά επιφυλακτικός σχετικά με την πιθανή επιτυχία της στην Ελλάδα, δεδομένου του μικρού μεγέθους της σε σύγκριση με αυτό που οι Έλληνες έχουν συνηθίσει στο street food», παραδέχεται.

Το ταξίδι για την τελειοποίηση της ζύμης του κώνου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. «Χρειάστηκαν έξι μήνες πειραματισμών και αμέτρητες γνώμες από φίλους και γνωστούς, και πήραμε μερικά κιλά στην πορεία, αλλά άξιζε τον κόπο, καθώς τελικά βρήκαμε την τέλεια συνταγή», μοιράζεται ο κ. Μπουραΐμης.

Το συνοπτικό μενού του Fuddy Duddy προσφέρει μια ξεκάθαρη και απλή επιλογή για να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία. Διαθέτει καθημερινά φρέσκια ζύμη με επτά αλμυρές επιλογές και δύο γλυκές, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πελάτης θα βρει αυτό που ταιριάζει στις γεύσεις τους.