NYN ESTI: Ένας βιότοπος ελληνικής παράδοσης και σύγχρονης γαστρονομίας με θέα την Ακρόπολη!

Branded Content Team
NYN ESTI: Ένας βιότοπος ελληνικής παράδοσης και σύγχρονης γαστρονομίας με θέα την Ακρόπολη!
Το εστιατόριο NYN ESTI του ομίλου nice n easy, στον 4ο όροφο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ξεχωρίσει ως ένα από τα πιο must visit σημεία της Αθήνας.

Η βραδιά σας στο NYN ESTI μπορεί να ξεκινήσει με ένα κοκτέιλ από την Liquid Gallery, την πρωτότυπη λίστα του mixologist Θάνου Μουσούλη. Κάθε κοκτέιλ φέρει το όνομα ενός διάσημου καλλιτέχνη ή καλλιτεχνικού ρεύματος, δημιουργώντας μια αρμονική σύνδεση με τον καλλιτεχνικό χώρο του μουσείου. Από τη στιγμή που θα δοκιμάσετε τα κοκτέιλ, θα καταλάβετε πόσο ταιριάζουν με τα πιάτα του μενού ΒΙΟΤΟΠΟΣ.

...

Ο head chef Σταμάτης Μισομικές, με την πλούσια εμπειρία του από τις διεθνείς κουζίνες, δραστηριοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Εμπνευσμένος από την ελληνική παράδοση, δημιουργεί πιάτα με σύγχρονο και καινοτόμο στιλ, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα τοπικά προϊόντα. Το μενού του, ονομαζόμενο «ΒΙΟΤΟΠΟΣ», χωρίζεται σε τρία μέρη: τη «Χλωρίδα», την «Πανίδα» και το «Αλς». Το μενού «Χλωρίδα» είναι χορτοφαγικό, αλλά μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να συνθέσετε ένα ευέλικτο γευστικό ταξίδι, επιλέγοντας πιάτα από την «Πανίδα» και το «Αλς». Το μενού «Πανίδα» προσφέρει πιάτα με πρωτεΐνες από τη γη, ενώ το «Αλς» εστιάζει στις πρωτεΐνες από τη θάλασσα.

...

Ανάμεσα στα εξαιρετικά πιάτα που δοκιμάσαμε, ξεχώρισαν η ζαργάνα στα κάρβουνα με ζέα, αρμυρίκια και λαδορίγανη (από το «Αλς»), ο κολοκυθανθός με χαμομήλι, ιπποφαές και αλμυρό παγωτό (από τη «Χλωρίδα»), και το αγριογούρουνο με μουστοπιπεριά, πράσο και κεφίρ (από την «Πανίδα»). Το NYN ESTI δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο με εξαιρετική κουζίνα. Οι αρχές της βιωσιμότητας που εφαρμόζει ο σεφ Μισομικές είναι εντυπωσιακές. Αναζητώντας τα καλύτερα τοπικά προϊόντα και υποστηρίζοντας την εποχικότητα, προσφέρει πιάτα που είναι τόσο νόστιμα όσο και φιλικά προς το περιβάλλον.

...

Στο NYN ESTI, η δέσμευση για βιωσιμότητα δεν περιορίζεται μόνο στις πρώτες ύλες. Το εστιατόριο εφαρμόζει πρακτικές που μειώνουν το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα σε κάθε στάδιο της λειτουργίας του. Από τη χρήση βιοδιασπώμενων υλικών συσκευασίας, μέχρι την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, κάθε λεπτομέρεια έχει μελετηθεί προσεκτικά για να διασφαλίσει ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι οι ελάχιστες δυνατές. Οι προμηθευτές επιλέγονται με κριτήριο την ποιότητα και την υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων, ενώ υπάρχει και συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την προώθηση της βιώσιμης γεωργίας.

...

Το NYN ESTI αποτελεί το ιδανικό μέρος για μια χαλαρωτική έξοδο στο κέντρο της πόλης. Είτε ψάχνετε για ένα εξαιρετικό γεύμα είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, το NYN ESTI θα σας κάνει να νιώσετε περήφανοι που υπάρχει στην πόλη μας. Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε αυτήν την εμπειρία. Κλείστε το τραπέζι σας και ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη!

NYN ESTI

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 51 –53, Αθήνα 117 43,

Τηλέφωνο: 698 943 8866

Ώρες και μέρες λειτουργίας: Καθημερινά 13.00 -17.00 και 19:00 -00:00 (εκτός Δευτέρας καθ’ όλη τη μέρα και Τρίτης μεσημέρι)

Advertorial