Δυσοίωνες προβλέψεις για τη διάρκεια του καύσωνα: Για 15 μέρες η Αττική θα «ψήνεται»

Δυσοίωνες προβλέψεις για τη διάρκεια του καύσωνα: Για 15 μέρες η Αττική θα «ψήνεται»
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν παρατεταμένη ζέστη με υψηλές θερμοκρασίες και «καύσωνα» για το επόμενο διάστημα και μέχρι 22-25 Ιουλίου,

Αφόρητη είναι ζέστη των τελευταίων ημερών στη χώρα μας και όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και μέχρι τις αρχές του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος καθημερινά θα φτάνει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Δεν αποκλείεται όπως λέει ο κ. Καλλιάνος, αυτές οι θερμοκρασίες να διατηρηθούν μέχρι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, δημιούργωντας επικίνδυνες συνθήκες για τους πολίτες.

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες», προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του MEGA. «Δεν θυμάμαι κάποιο καλοκαίρι με σχεδόν ένα μήνα με θερμοκρασίες από 38 ως 41 βαθμούς, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Για «μαραθώνιο ζέστης» κάνει λόγο ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος επισημαίνει υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και τις 25 Ιουλίου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

1

«Μαραθώνιος ζέστης μέχρι τουλάχιστον 25 Ιουλίου. Η πορεία της θερμοκρασίας σε 5 πόλεις μέχρι τη Δευτέρα 15/7/24. Υ.Γ: Οι τιμές σε τοπικό επίπεδο ενδέχεται να έχουν αποκλίσεις».

Ο ίδιος στο δελτίο καιρού του Alpha είπε ότι την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι σε Πύργο, Αγρίνιο και Άρτα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42 βαθμούς, τους 40 στην Κομοτηνή, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

«Από την Παρασκευή (12/7) και μετά θα δούμε και στην Αττική 40 βαθμούς», σημείωσε.

Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε, ότι η σημερινή ημέρα απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς η μισή χώρα βρίσκεται στο «κόκκινο» εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των επίμονων μελτεμιών.

Στην Αττική, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει στους 37-38 βαθμούς Κελσίου, με τις μέσες θερμοκρασίες του Ιουλίου να κυμαίνονται στους 34 βαθμούς, επιπλέον τα μελτέμια θα επιμένουν με ένταση 6 έως 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι καιρικές συνθήκες θα είναι επίσης καλές, με ένα «ελαφρύ βοριαδάκι» 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασίες κοντά στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο με πολύ θερμές αέριες μάζες. Αυτό το κύμα ζέστης θα έχει μεγάλη διάρκεια και, πέρα από τις 20 Ιουλίου, οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μαζί με τα μελτέμια. Είναι ένα μεγάλο διάστημα με επίμονες υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία και μελτέμια στο Αιγαίο. Υπομονή για τις επόμενες 10 ημέρες.