Αστροναύτης της Nasa πέρασε 178 ημέρες στο διάστημα και όταν είδε τη Γη κατάλαβε ότι «ζούμε ένα ψέμα»

Newsroom
Αστροναύτης της Nasa πέρασε 178 ημέρες στο διάστημα και όταν είδε τη Γη κατάλαβε ότι «ζούμε ένα ψέμα»
Ο βετεράνος αστροναύτης της NASA Ρον Γκάραν πέρασε 178 ημέρες στο διάστημα. Όταν κοίταξε κάτω, εντυπωσιάστηκε με την «καταθλιπτική» εικόνα του πλανήτη μας.

Ο αστροναύτης της NASA Ρον Γκάραν μπόρεσε να δει την Γη από το διάστημα, ένα προνόμιο που έχουν ελάχιστοι άνθρωποι. Όταν, δε, έφτασε στο ανώτερο σημείο και κοίταξε τον πλανήτη μας εντυπωσιάστηκε και ξενέρωσε ταυτόχρονα, ενώ κατάλαβε ότι όλοι μας ζούμε ένα ψέμα.

Έχοντας μια λαμπρή καριέρα στην «πλάτη» του, ο 62χρονος βετεράνος της NASA, πέρασε 178 ημέρες στο διάστημα, διανύοντας 114 χλμ α σε 2.842 τροχιές.

Μιλώντας σε μια ομιλία του Big Think αυτή την εβδομάδα, περιέγραψε τη βαθιά επίδραση που είχαν πάνω του οι εμπειρίες του στον μαγικό κόσμο του διαστήματος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι του άφησε μια έντονη αίσθηση ότι οι άνθρωποι σκέφτονται τελείως λάθος σε καθημερινή βάση. Προσδιόρισε τα πράγματα στα οποία, ως φυλή, θα έπρεπε να δίνουμε προτεραιότητα έναντι των πραγμάτων στα οποία ρίχνουμε όλη μας την ενέργεια.

 

Ο Ρον είπε: «Όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είδα τις αστραπές που έμοιαζαν με παπαράτσι, είδα να χορεύουν κουρτίνες από σέλας που έμοιαζαν τόσο κοντά που ήταν σαν να μπορούσαμε να απλώσουμε το χέρι μας και να τις αγγίξουμε. Και είδα την απίστευτη λεπτότητα του πλανήτη μας. Εκείνη τη στιγμή, με χτύπησε η απογοητευτική συνειδητοποίηση ότι αυτό το "λεπτό χαρτί" κρατά ζωντανό κάθε ον στον πλανήτη μας».

1

Στη συνέχει πρόσθεσε: «Είδα μια μικρή βιόσφαιρα γεμάτη ζωή. Δεν είδα την οικονομία, δεν είδα τις επιχειρήσεις, δεν είδα το χρηματιστήριο, δεν είδα τίποτα τέτοιο. Αλλά επειδή τα ανθρωπογενή συστήματά μας αντιμετωπίζουν τα πάντα με βάση τα χρήματα, είναι προφανές από τη σκοπιά του διαστήματος ότι ζούμε ένα ψέμα».

Εμβαθύνοντας περαιτέρω στο "ψέμα", συνέχισε: «Είναι προφανές από τη σκοπιά του διαστήματος ότι ζούμε ένα ψέμα. Πρέπει να περάσουμε από την οικονομία στην κοινωνία. Τότε είναι που" θα συνεχίσουμε την εξελικτική μας διαδικασία».