Εικόνες αποκάλυψης με δεκάδες έντομα στη Λάρισα: Το σμήνος «έπνιξε» την πόλη (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Εικόνες αποκάλυψης με δεκάδες έντομα στη Λάρισα: Το σμήνος «έπνιξε» την πόλη (vid)
Παρά το ανησυχητικό θέαμα, τέτοια σμήνη αποτελούν υπενθύμιση των περίπλοκων και συχνά μυστηριωδών μοτίβων της φύσης.

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο ήρθε στην επιφάνεια, που δείχνει ένα αφάνταστα μεγάλο σμήνος εντόμων να καλύπτει την πόλη της Λάρισας το βράδυ της Παρασκευής (12/7). Το υλικό που κατέγραψε η ομάδα Up Stories, αποκαλύπτει ένα ανατριχιαστικό θέαμα, καθώς ένα τεράστιο σμήνος εντόμων κατέβηκε στην πόλη.

Τα έντομα στο βίντεο είναι μαγιάτικες μύγες, μια αρχαία τάξη που είναι γνωστή για τη διατήρηση ορισμένων πρωτόγονων χαρακτηριστικών που άλλα έντομα έχουν χάσει με την εξέλιξη. Υπάρχουν περίπου 2.100 αναγνωρισμένα είδη, αν και πιστεύεται ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα. Το μέγεθός τους κυμαίνεται από ένα χιλιοστό έως 80 χιλιοστά. Οι μαγιάτικες μύγες συναντώνται παγκοσμίως, εκτός από εξαιρετικά ψυχρές περιοχές και ορισμένα απομονωμένα νησιά.

Αυτό το εξαιρετικό γεγονός, αν και ανησυχητικό, αναδεικνύει τον συναρπαστικό κόσμο των μυγών. Η συμπεριφορά του σμήνους είναι ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο συχνά οφείλεται στη σύντομη διάρκεια ζωής των ενηλίκων τους, κατά την οποία επιδιώκουν να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν αυγά. Παρά το ανησυχητικό θέαμα, τέτοια σμήνη αποτελούν υπενθύμιση των περίπλοκων και συχνά μυστηριωδών μοτίβων της φύσης.