Σοκάρει η μητέρα της 36χρονης που δολοφονήθηκε στην Αμφιλοχία: Η αστυνομία είχε επιστρέψει την καραμπίνα στον δράστη (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σοκάρει η μητέρα της 36χρονης που δολοφονήθηκε στην Αμφιλοχία: Η αστυνομία είχε επιστρέψει την καραμπίνα στον δράστη (vid)
Η αστυνομία είχε αφαιρέσει την καραμπίνα του δράστη σε προηγούμενο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και την επέστρεψε 15 μέρες μετά.

Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την εν ψυχρώ δολοφονία της 36χρονης μητέρας από τον 43χρονο σύζυγό της κάτω από το σπίτι της στην Αμφιλοχία, τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/7).

Μάλιστα, ο δράστης της γυναικοκτονίας χρησιμοποίησε για τον φόνο της 36χρονης καραμπίνα που ναι μεν διατηρούσε νόμιμα, ωστόσο του είχε αφαιρεθεί από την αστυνομία στις 12 Μαΐου όταν η σύζυγός του τον είχε καταγγείλει στις αρχές για ενδοοικογενειακή βία. 15 ημέρες αργότερα, το κυνηγετικό όπλο του επεστράφη και, τελικά, τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου ήταν με αυτό που σκότωσε την άτυχη μητέρα.

Η 36χρονη, δύο μέρες νωρίτερα τη δολοφονία της, είχε υποβάλει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, για πράξεις που έγιναν την Τετάρτη (10/7) στην Αμφιλοχία. Δεν κατέστη, όμως, τότε δυνατή η σύλληψη του δράστη στα όρια του αυτοφώρου. Ακόμα, η γυναίκα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή ούτε panic button. Τέλος, ο δράστης διέμενε στο σπίτι του πατέρα του.

Η μητέρα της άτυχης 36χρονης σε δηλώσεις της στην ERTNews, μίλησε για τη ζήλια του 43χρονου για την κόρη της, με την οποία ήταν μαζί από τα 16 της.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 43χρονος γυναικοκτόνος και αυτόχειρας μπήκε στο σπίτι με κλειδιά που είχε στις 4 το πρωί. Εκεί βρισκόταν μόνη της η 13 ετών κόρη τους, καθώς ο γιος τους ήταν ήταν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.