Ντόναλντ Τραμπ: H στιγμή των πυροβολισμών στην προεκλογική συγκέντρωσή του (vid)

Ντόναλντ Τραμπ: H στιγμή των πυροβολισμών στην προεκλογική συγκέντρωσή του (vid)
Ο πρώην πρόεδρος είχε μικρή ποσότητα αίματος στο δεξί του αυτί και στο πρόσωπο, φωνάζοντας με τη γροθιά υψωμένη.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, με τον μεγιστάνα να υψώνει τη δεξιά του γροθιά καθώς συνοδευόταν σε όχημα από πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, που είναι αρμόδια για τη φύλαξη σημαντικών προσώπων.

Ήταν ορατό αίμα στο δεξί του αυτί.

Σε βίντεο που μεταδιδόταν ζωντανά εκείνη την στιγμή, ακούγονται οι πυροβολισμοί και φαίνεται η άμεση αντίδραση των πρακτόρων της μυστικής υπηρεσίας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ είναι «ασφαλής»

Ο Ντόναλντ Τραμπ «είναι ασφαλής» αφού τέθηκαν σε εφαρμογή επιπρόσθετα μέτρα φύλαξής του μετά το συμβάν σε προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία Πενσιλβάνια χθες Σάββατο, όπου ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις, ανακοίνωσε η μυστική υπηρεσία, επίλεκτο ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα αρμόδιο για την προστασία προσωπικοτήτων.

«Διενεργείται τώρα έρευνα της μυστικής υπηρεσίας και θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες», διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού σώματος μέσω X.

Νωρίτερα, πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας πλαισίωσαν τον υποψήφιο για να τον προστατεύσουν με τα σώματά τους όταν ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις και τον απομάκρυναν εσπευσμένα από τη σκηνή στην εκδήλωση, με τον πρώην πρόεδρο να έχει μικρή ποσότητα αίματος στο δεξί του αυτί και στο πρόσωπο, φωνάζοντας με τη γροθιά υψωμένη.

Ρεπόρτερ Washington Post: «Δυο νεκροί στην επίθεση εναντίον του Τραμπ, ο ένας είναι ο δράστης»

«Ένας άνθρωπος που είχε πάει στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία σκοτώθηκαν», ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post μέσω X επικαλούμενος εισαγγελικό λειτουργό της κομητείας Μπάτλερ.