Ποινική δίωξη στους 74 για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού: Κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση

Newsroom
Ποινική δίωξη στους 74 για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού: Κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση
Οι 74 συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους 74 συλληφθέντες για τη συμπλοκή έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το απόγευμα του Σαββάτου (13/7), με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι 74 αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πέντε κακουργήματα: συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

Επίσης οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για σωρεία πλημμελημάτων: επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία κατά άλλου, κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες είναι κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση. Επιπλέον σύμφωνα με τη δίωξη οι συλληφθέντες βαρύνονται ακόμη και με τα αδικήματα της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και κροτίδων παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών για ίδια χρήση

Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 10η τακτική ανακρίτρια, από την οποία αναμένεται να ζητήσουν και λάβουν προθεσμίες.

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό επεισόδιο έγινε το απόγευμα του Σαββάτου όταν, για άγνωστο λόγο, οι οπαδοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους με κάποιον εξ’ αυτών να βγάζει όπλο και να πυροβολεί. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας άνδρας στο πόδι. Παράλληλα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν ακόμη δύο άτομα, ένα στην κοιλιά (φέρει εκδορές) και ένα στο χέρι έπειτα από ξυλοδαρμό. Και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛΑΣ και προχώρησαν σε 74 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και πέντε ανήλικοι.