«Καμίνι» η χώρα με 40άρια σε πολλές περιοχές: Έρχεται εβδομάδα «κόλαση» με καύσωνα και μελτέμια

Επιμέλεια: Newsroom
«Καμίνι» η χώρα με 40άρια σε πολλές περιοχές: Έρχεται εβδομάδα «κόλαση» με καύσωνα και μελτέμια
Στο κόκκινο έχει κολλήσει ο υδράργυρος, μέρα και νύχτα η ζέστη είναι αφόρητη στις μεγαλουπόλεις.

Υψηλές θερμοκρασίες που θα επιμείνουν έως και το επόμενο Σαββατοκύριακο: αυτό θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με τις μέγιστες τιμές σε αρκετές περιοχές να αγγίζουν καθημερινά τους 40°C. Σήμερα το θερμόμετρο έδειξε 41°C έναν βαθμούς στους νομούς Κιλκίς, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν τον κίνδυνο θερμικής καταπόνησης.

Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες, και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Οδηγίες έχουν δοθεί για την προστασία των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, «θα έχουμε μια συνεχόμενη, έντονη ζέστη που εξαντλεί τον ανθρώπινο οργανισμό». Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου!

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, στην καλύτερη περίπτωση η θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές θα είναι στους 38 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα καύσωνα θα κορυφωθεί από την Τρίτη (16/7) μέχρι και την Πέμπτη (18/7) με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 43 βαθμούς.

Όπως είπε ο κ. Καλλιάνος, στις μεγάλες πόλεις η θερμοκρασία τα βράδια δεν θα πέφτει κάτω από τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

«Επομένως το αίσθημα της δυσφορίας θα είναι έντονο και τις βραδινές ώρες», ανέφερε.