Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Μετεωρίτης πέρασε ξυστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας (vid)

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Μετεωρίτης πέρασε ξυστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας (vid)
Δίπλα από το Άγαλμα της Ελευθερίας πέρασε μετεωρίτης με τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να αισθάνονται ένα τρέμουλο.

Σκηνικό ταινίας επιστημονικής φαντασίας βίωσαν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, όταν ένας μετεωρίτης πέρασε δίπλα από το Άγαλμα της Ελευθερίας πριν διαλυθεί περίπου 29 μίλια πάνω από το κέντρο του Μανχάταν, το πρωί της Τρίτης (16/7), όπως ενημέρωσε η NASA.

Η NASA πρόσθεσε επίσης, ότι εκείνη την ώρα πραγματοποιούταν στρατιωτική άσκηση στην οποία μπορεί να οφείλεται στο ταρακούνημα ή ο δυνατός θόρυβος που άκουσαν οι κάτοικοι.

Συγκεκριμένα, το nbcnewyork, αναφέρει πως 20 άτομα σε όλη τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσει και το Κονέκτικατ ανέφεραν ότι είδαν τη φωτεινή σφαίρα να διασχίζει με μεγάλη ταχύτητα τον ουρανό – με έναν αυτόπτη μάρτυρα να λέει ότι είχε πράσινο, κίτρινο και άσπρο φως.

Το θέαμα διήρκησε 30 δευτερόλεπτα πριν ο μετεωρίτης διασπαστεί σε τρία κομμάτια, έγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας στην Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία.

Η ιστοσελίδα της American Meteor Society δείχνει όντως περίπου 20 αναφορές βολίδας στο Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ, με πρόσθετες αναφορές στο Ντέλαγουερ, την Πενσυλβάνια και το Μέριλαντ, κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου.

Ο μετεωρίτης, κινούμενος με ταχύτητα 34.000 μίλια την ώρα, ακολούθησε μια απότομη τροχιά με κλίση μόλις 18 μοιρών. Πέρασε πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και διαλύθηκε 29 μίλια πάνω από το Midtown Manhattan, σύμφωνα με ανάρτηση της NASA στο Facebook.

Η NASA τονίζει ότι οι πληροφορίες της είναι προκαταρκτικές και δεν έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες και να επιβεβαιώνει αναφορές.