Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Το πύρινο μέτωπο κινείται προς την Επίδαυρο! (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Το πύρινο μέτωπο κινείται προς την Επίδαυρο! (vid)
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βλάση στο Σοφικό Κορινθίας. Συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, με πυροσβέστες και εθελοντές να έχουν ριχτεί στη μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες και να «μαζέψουν» τα δύο ενεργά μέτωπα που καίνε. Το πύρινο μέτωπο έχει απομακρυνθεί από τον οικισμό του Σοφικού και την κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή και κινείται προς Επίδαυρο.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7) σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας, στην περιοχή Άγιος Βλάσσης, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου - Κορίνθου. Η φωτιά κατακαίει παρθένο πευκοδάσος και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλη, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά και επιχειρούν 40 άνδρες με 21 οχήματα. 12 εθελοντές, 7 ελικόπτερα, 2 Canadair. Σταδιακά οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και στο σημείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, περιοδικά επιχειρούν 19 εναέρια μέσα, ανάμεσά τους και 2 συντονιστικά, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη πυρκαγιά, όπως την χαρακτήρισε. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση (4 μ.μ.), στο Σοφικό επιχειρούν 37 οχήματα, 86 πυροσβέστες, 49 άτομα πεζοπόρου τμήματος , 17 εθελοντες, 11 εναέρια μέσα. Καταφθάνουν, επίσης, δυνάμεις από Θεσσαλία, Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

 

«Είναι μια πυρκαγιά πάρα πολύ δύσκολη. Εξελίχθηκε σε πυκνή βλάστηση, κυρίως δασική έκταση, με πεύκα, με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και σε ένα πεδίο που χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση, όπως και των εναέριων μέσων», επισήμανε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, για την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7) στο Σοφικό της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του δήμου Κορινθίων.

Ενώ πρόσθεσε: «Να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή περιοδικά από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα, 13 αεροσκάφη και ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό τους. Η πυρκαγιά βεβαίως και δεν έχει ελεγχθεί, παραμένει σε εξέλιξη.

Έχουμε ακόμα αρκετές εστίες να αντιμετωπίσουμε και όλες οι δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο με τη συνδρομή υδροφόρων που έχει διαθέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με μηχανήματα έργου και εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου που έχει διαθέσει το ΓΕΕΘΑ (…)

Κινδύνεψαν πυροσβέστες

Τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί εξαιτίας της φωτιάς και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ενας από αυτούς τραυματίστηκε όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, εγκλωβίστηκε μαζί με συναδέλφους του.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σωθούν ωστόσο εκείνος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε από εθελοντές στο Νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά του προκαλώντας φθορές.