Οι περιοχές της Αθήνας που θα «βράσουν» την Πέμπτη: Πάνω από 70 βαθμούς «έπιασε» θερμική κάμερα στον Πειραιά

Επιμέλεια: Newsroom
Οι περιοχές της Αθήνας που θα «βράσουν» την Πέμπτη: Πάνω από 70 βαθμούς «έπιασε» θερμική κάμερα στον Πειραιά
Ο καιρός φαίνεται πως δεν θα αλλάξει τις επόμενες ημέρες, καθώς οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ένα σερί 10 ημερών καταγράφουν μέχρι στιγμής οι υψηλές θερμορκασίες στη χώρα μας, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας, κάνοντας αφόρητη την κατάσταση.

Σήμερα, Τετάρτη 17 ιουλίου, σύμφωνα με το meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας (42.2 °C) και ακολούθησε η Σκάλα Μεσσηνίας (42.0 °C) και η Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (41.7 °C), ενώ θερμική κάμερα στον Πειραιά κατέγραψε θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, το κύμα ζέστης κορυφώνεται σήμερα (17/07) και τις επόμενες ημέρες, με την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, οδηγώντας σε αυξημένη επικινδυνότητας λόγω θερμής επιβάρυνσης στο σύνολο σχεδόν της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βιομετεωρολογικό σύστημα προειδοποίησης HEAT-ALARM και όπως διακρίνεται στην παρακάτω ομάδα χαρτών, ακραία θερμή επιβάρυνση και σχετική επικινδυνότητα αναμένεται την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σημειώνεται ότι πολύ υψηλή επικινδυνότητα λόγω θερμής επιβάρυνσης αναμένεται και στην Κ. Ελλάδα και Ν. Ελλάδα.

Ιδιαίτερα την Πέμπτη 18 Ιουλίου εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν και περιοχές των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, και πιο συγκεκριμένα, τα Νότια Προάστια της Αθήνας, ο Πειραιάς και το σύνολο των αστικών περιοχών της Θεσσαλονίκης (Κέντρο, Ανατολικά, Δυτικά και Βόρεια).

Παράλληλα, η αυξημένη υγρασία και η επικράτηση περισσότερο ασθενών και δυτικής/βορειοδυτικής συνιστώσας ανέμων στο νότιο-νοτιοανατολικό Αιγαίο την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Ιουλίου αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της θερμής επιβάρυνσης και της συνακόλουθης επικινδυνότητας ακόμα και στην Κρήτη και σε νησιά των Κυκλάδων.