«Για μένα ο Κεμάλ είναι σφαγέας Ελλήνων»: Η πρώτη δήλωση της Δέσποινας Βανδή μετά το επεισόδιο σε συναυλία στην Τουρκία (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Για μένα ο Κεμάλ είναι σφαγέας Ελλήνων»: Η πρώτη δήλωση της Δέσποινας Βανδή μετά το επεισόδιο σε συναυλία στην Τουρκία (vid)
«Κατεβάστε τον Κεμάλ αλλιώς δεν τραγουδάω», είπε η Δέσποινα Βανδή στους Τούρκους διοργανωτές.

Περισσότερες λεπτομέρειες προέκυψαν σχετικά με το περιστατικό με την εμπλοκή της τραγουδίστριας Δέσποινας Βανδή πριν από την προγραμματισμένη συναυλία της στο Τσεσμέ της Σμύρνης στην Τουρκία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Star έφερε στο φως της δημοσιότητας την ιστορία, αποκαλύπτοντας τις συνθήκες που οδήγησαν στην άρνηση της Βανδή να εμφανιστεί στη σκηνή.

Η Δέσποινα Βανδή τόνισε ότι: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά στη φωτογραφία ενός σφαγέα Ελλήνων». Το θέμα ξεκίνησε γύρω στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ένα μέλος της ομάδας της Βανδή έφτασε στον συναυλιακό χώρο για να πραγματοποιήσει τους τελικούς ελέγχους στα συστήματα φωτισμού και ήχου. Τότε ήταν που παρατήρησε μια μεγάλη αφίσα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, μαζί με μια τουρκική σημαία, σε περίοπτη θέση στο χώρο.

Η αντίδραση της Βανδή στην εικόνα ήταν άμεση και αποφασιστική. Η τραγουδίστρια θεώρησε ότι δεν ήταν σωστό να ερμηνεύσει τα τραγούδια της σε μια τέτοια συνθήκη.

 

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με ορισμένους να επικροτούν τη Βανδή για τη στάση της, ενώ άλλοι υποστηρίζουν τον διαχωρισμό της πολιτικής από την τέχνη.

@Photo credits: eurokinissi