Η αγγελία ενός δυστοπικού διαμερίσματος έχει προκαλέσει αντιδράσεις για τις εξωφρενικές τιμές των ενοικίων

Επιμέλεια: Newsroom
Η αγγελία ενός δυστοπικού διαμερίσματος έχει προκαλέσει αντιδράσεις για τις εξωφρενικές τιμές των ενοικίων
Τα ενοίκια σε όλη την Ευρώπη έχουν φτάσει στα ύψη με μια αγγελία να προκαλεί την έκρηξη των χρηστών του διαδικτύου.

Ανηφόρα δίχως τέλος «τραβούν» τα ενοίκια των κατοικιών στη χώρα μας, κάτι που εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για όσους ψάχνουν σπίτι.

Οι τιμές των ενοικίων, που διαμορφώνονται σε απλησίαστα ύψη, εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά με τους ιδιοκτήτες να ζητούν… εξωφρενικό μίσθωμα μέχρι και για παλιά διαμερίσματα των 20 και 30 τετραγωνικών μέτρων.

Μια αντίστοιχη «παράνοια» φαίνεται ότι ζουν και οι κάτοικοι του Λονδίνου. Μάλιστα, μια πρόσφατη καταχώριση στο Facebook Marketplace απέδειξε πως ο ζοφερός κόσμος της ενοικίασης στο Λονδίνο δεν παύει να σοκάρει τους Βρετανούς., με τους χρήστες του Reddit να την περιγράφουν ως «καταραμένη» και «δυστοπική».

Συγκεκριμένα, η αγγελία έχει να κάνει με ένα «διαμέρισμα» το οποίο ενοικιάζεται για 900 λίρες τον μήνα (1065 ευρώ). Ωστόσο, αν και χρεώνεται ως δυάρι διαμέρισμα, οι φωτογραφίες δείχνουν απλά έναν διάδρομο που έχει μετατραπεί σε στενόχωρο καθιστικό. Ακριβώς πίσω από την εξώπορτα βρίσκεται ένα μονό κρεβάτι που γεμίζει το δωμάτιο, χωρίς να αφήνει χώρο για ντουλάπες ή άλλα έπιπλα. Δεν υπάρχει ούτε κουζίνα στο ακίνητο, παρά μόνο ένα σκοτεινό μπάνιο με ντους και κάγκελα που καλύπτουν το μοναδικό παράθυρο.

1

Ο «άφθονος αποθηκευτικός χώρος» που αναφέρεται στην αγγελία φαίνεται να έχει τη μορφή τριών αυτοσχέδιων ραφιών από κόντρα πλακέ στο μπάνιο και ενός γάντζου για παλτά στον τοίχο.

1

Στη συνέχεια, ο πράκτορας τονίζει την τοποθεσία - ακριβώς δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό Harringay, ο οποίος εκτελεί τακτικά δρομολόγια προς το King's Cross και το Moorgate - ως ελκυστικό χαρακτηριστικό για τους υποψήφιους ενοικιαστές.

1

Όπως ήταν φυσικό, τα σχόλια κάτω από την αγγελία «έπεσαν» βροχή, με τους περισσότερους να τονίζουν ότι «αυτό δεν θα έπρεπε να είναι νόμιμο», ενώ ένας χρήστης σημείωσε: «Κελί φυλακής, 900 λίρες το μήνα... μόνο στο Λονδίνο!»